2009. október 21.

Közvetlenül csempézhető építőlemez

Közvetlenül csempézhető építőlemez

A víz- és hőszigetelésként is szolgáló Schlüter-Kerdi-Board építőlemez közvetlenül burkolható felületet ad, és a csempeburkolattal együtt többrétegű vízszigetelést alkot.

Az extrudált keményhab-táblák mindkét oldalán speciális merevítőanyag, illetve – a hatékony tapadás érdekében – fátyolszövet található. Az 5; 9; 12,5; 19; 28; 38 és 50 mm-es lemezvastagságokban készülő Schlüter-Kerdi-Board széleskörűen alkalmazható sík és vízálló csempeburkolatú felületek létrehozásához. Alkalmas csempeburkolatok fogadására nyers falazatokon, illetve bárminemű régi felületen, fa és fém tartószerkezeteken, használható különálló sík vagy lekerekített válaszfalak kialakítására, előtétfalakra szerelt installációk és csövek burkolására, szögletes és íves kádbeépítésekhez, konyhai lapok, mosdóasztalok, rakodófelületek és egyéb fürdőszobai berendezések kialakításához. Kizárólag személyforgalommal terhelt szaniterhelyiségek aljzatfelületeként is beépíthető.

Közvetlenül csempézhető építőlemez

Az egyszerűen méretre vágható táblák egyik oldalán – a gyors és tiszta kivitelezés érdekében – 10x10 mm-es vágási raszterháló található. A Schlüter-Kerdi-Board vagy a teljes felületre, vagy foltokban felhordott habarccsal, esetleg más ragasztóval rögzíthető a falszerkezetekre, szükség esetén mechanikai rögzítéssel (csavarokkal) megerősítve. Fa és fém tartószerkezetekre történő alkalmazáskor a táblák a rendszerhez tartozó rögzítőcsavarokkal erősíthetők fel. A csempeburkolat vékonyágyas eljárással rögzíthető közvetlenül a Schlüter-Kerdi-Board-ra. A táblákra csempén kívül más, kenhető burkolóanyag vagy vakolat is felhordható.

Közvetlenül csempézhető építőlemez

A rendszert különféle kiegészítőelemek, sarok- és U-idomok, a csövek stb. burkolásához, illetve a lekerekítések kivitelezéséhez irdalt Schlüter-Kerdi-Board lemezek teszik teljessé. A rendszer a falcsatlakozásokhoz és fallezárásokhoz profilokat és szerelési segédanyagokat, valamint rögzítőcsavarokat is tartalmaz.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Petíciót indítottak az erdők megóvása érdekében: két nappal később már több mint 60 ezren írták alá

Az Alkotmánybíróság nem a Balaton partvonalán történő építést tiltotta meg

Szakmai felelősségbiztosítás a KATA adómódosítás tükrében

Helyi védett természeti területek - A jövő nemzedékek szószólójának elvi állásfoglalása (2022. június)

Drasztikusan emelkedő kamatok és rezsiköltségek - Most még fontosabb az otthon biztonsága!

epitkezesinfo