2013. április 22.

Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

A Schlüter-Bekotec-Therm kerámia klímapadló kis rétegvastagságú, energiatakarékos és gyorsan reagáló padlófűtési rendszer, mely egy szabályzóelem segítségével hűtésre is használható. Az alacsony előremenő vízhőmérsékletű rendszer meglévő, hagyományos fűtési megoldásokkal is összeépíthető.

Fűtéstechnikailag a – megfelelő szabályzatok szerint előírt – viszonylag nagy esztrichtömegnek megvan az a hátránya, hogy túl sok hőenergiát vesz fel és tárol, ezáltal a hagyományos padlófűtés csak lassan tud reagálni a hőmérséklet változásaira. A nemzetközi szabadalmi oltalom alatt álló, és idén Construma-díjat kapó Schlüter-Bekotec-Therm rendszer teljes egészében áthidalja ezt a problémát.

Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

 

A kis esztrichmennyiség gyors szabályozhatóságot tesz lehetővé

A Schlüter-Bekotec-Therm alapja a hagyományos vékonycementes vagy anhidrites esztrichréteg, ami beágyazódik a Bekotec korongos lemezbe. Az esztrich zsugorodásából adódó feszültségeket a Becotec korongmintás lemez rácsszerkezete felfogja; konstrukciós vasalásra nincs szükség, az egyenletes feszültségcsökkenés miatt pedig nem kell az esztrichet dilatációs mezőkre osztani, ami jelentősen lerövidíti a kivitelezési időt. A felhordandó esztrichnek csak 8–25 mm vastagságban kell fednie a korongokat és a fűtőcsöveket, ezáltal a korongok közötti területeken az esztrich maximális vastagsága legfeljebb 32 mm.

Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

A Schlüter-Ditra 25 vagy a Schlüter-Ditra-Drain 4 rétegelválasztók alkalmazásával az esztrich járható szilárdságának elérése után rögtön lerakható a kerámia- vagy természetes kőlap burkolat. A kerámia- és természetes kő burkolatok mellett más (parketta, laminált- és szőnyegpadló stb.) padlóburkolat is használható.

A viszonylag csekély esztrichmennyiség és a fűtéscsöveknek a felülethez való közelsége a hőmérséklet változásaira való gyors reagálást tesz lehetővé. A rétegelválasztó rétegnek a csempeburkolat alatt egymással összeköttetésben álló légrései révén egyenletes hőmérséklet-eloszlás érhető el. Így a Schlüter-Bekotec-Therm olyan, gyorsan reagáló kerámia klímapadló, amely nagyon alacsony előremenő hőmérséklettel, energiatakarékosan működtethető.

A Bekotec-Therm klímapadló gyors és pontos szabályozhatóságáról a rendszerhez tartozó elektronikus szabályzóelemek gondoskodnak, amelyek rádióvezérléses változatban is kaphatók.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

épjog