2015. január 28.

Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal

Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal

Amikor már az épület beton-, vasbeton szerkezetének kivitelezésénél is szempont a környezet terhelésének minimalizálása, jó megoldást nyújt a számtalanszor alkalmazható műanyag Meva alkus zsaluhéj. A modern zsaluhéjjal csavart, ívelt vagy döntött geometriák, valamint tetszőleges betonlenyomatok is készíthetők.

Ez idáig a leggyakrabban használt zsaluzóelem talán a háromrétegű ragasztott falemez, a Doka-tábla volt. Közelről megfigyelve ez az eszköz egyszerű, kevéssé alakítható, gyalult fafelület, amivel építészetileg egyszerű, mondhatni unalmas felületek képezhetők. A másik sokszor alkalmazott megoldás, a sok rétegben ragasztott úgynevezett barna tábla szintén teljesen sima felületű, rugalmatlan zsaluzóanyag, amely sokkal kevésbé alkalmas látványos betonfelület kialakítására, mint a néhány éve szabadalmazott szürke színű, ragasztott műanyag tábla, az alkus zsaluhéj.

Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal

Az alacsony környezetterhelés érdekében már a betonszerkezet kialakításánál is sokat tehetünk – legyen szó bármilyen funkciójú épületről –, ha a számtalanszor regenerálható, környezetbarát alkus zsaluhéjat használjuk. A széles körben elterjedt rétegelt falemezekkel ellentétben az alkus minősége nem romlik a többszöri alkalmazás során, nem kopik el.

Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal

A betonozást követően könnyen kizsaluzható és funkcióvesztés nélkül újra használható, emiatt alkalmazása környezetvédelmi és anyagi szempontból is kedvező. A fuga- és hézagmentesen hegeszthető alkus zsaluhéjjal mindemellett csavart, ívelt, lekerekített vagy döntött geometriák, egyedi betonlenyomatok is egyszerűen készíthetők.

Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal

Mindezt segíti, hogy nagy egységenként előszerelhető, előre meghajlítható, formázható, nyom nélküli illesztéssel egészen nagy megmunkálandó területek kialakítására alkalmas. Az alkus zsaluhéjjal a beton valóban formaadó anyag, térformáló eszköz lehet. Az alkus könnyedén biztosítja a látványbeton minőséget magas falak és gyors betonozások esetén is. Újdonság, hogy most már akár logók, emblémák vagy bármilyen tetszőleges betonlenyomat elkészítése is megoldható a környezetbarát, gazdaságos alkus zsaluhéjjal, melyről tovább olvashat a www.meva.hu honlapon.

Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal Egyedi formák betonból gazdaságos, környezetbarát zsaluhéjjal

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog