2022. június 27.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

Mindössze három elembõl áll a Meva legújabb fejlesztésû alátámasztó rendszere, a VarioMax, mégis forradalmasította a kéregelemes födémpanelek zsaluzását. A födémtámaszból, dupla fõtartóból és kihúzható fõtartóból álló rendszer használatával pénzt és idõt takaríthatunk meg, legyen szó akár kisebb beruházásról, akár több milliárdos projektrõl.

Beszéljenek a számok!

Az építõipari vállalkozások idõt és ezáltal pénzt takaríthatnak meg egy-egy projekt költségvetésébõl, ha megfelelõ zsalut választanak, vagy jól tervezik, ütemezik a zsalufelhasználás. A jó választások között ma már Magyarországon is szerepelhet a kevés alkatrészbõl álló, így egyszerûen, kevés élõmunkával összeszerelhetõ zsalurendszer, a Variomax.

A mindössze három részbõl álló zsalu használatával a megszokott eljárásokhoz képest akár 50 százalékkal kevesebb támaszra és alkatrészre van szükség. Az össze- és szétszerelés egyszerûen megoldható, így az élõmunkaköltség akár 40 százaléka is megtakarítható, nem is beszélve a lényegesen egyszerûbb raktározásról és logisztikáról.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

 

Zsaluzás kényelmesen

A Variomax zsalu bármely alaprajhoz rugalmasan alkalmazkodik. A teleszkópos dupla és kihúzható fõtartók oldalán elhelyezkedõ támaszfogó csapok meghatározzák a támaszok pozícióját, számát és biztonságosan, felülrõl a támaszokba helyezhetõk. Rasztermentes, alumíniumból készült, így könnyû, mégis teherbíró szerkezetet alkot, ugyanakkor élettartama hosszú: a H20-as fatartóknál lényegesen tartósabb. Porszórt bevonatának köszönhetõen betontapadása kisebb, ennek köszönhetõen gyorsan és egyszerûen tisztítható.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

A tartók nagyobb stabilitását és biztonságos kitámasztását merevítõ sínekkel segítik, melyeket egyszerûen kihúzható tartóban lévõ, kalapácsfejû csavarral rögzítenek, így nincsenek elveszíthetõ részek. Mivel lényegesen kevesebb támaszra van szükség, az elemes födém alatti szinten nagyobb a tér, a dolgozók szabadabban mozoghatnak. Optimális esetben a támasztávolság 2,82 m, így 8,76 m-es fõtartóhossz esetén mindössze négy támaszra van szükség.

A VarioMax nemcsak a Meva támaszokkal és tartóállványrendszerekkel, de más gyártók termékeivel is kompatibilis.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

 

Tapasztalatokkal alátámasztva

A VariMax ezúttal egy budapesti agglomerációban épülõ családi ház kivitelezése során mutatta meg elõnyeit – tudhattuk meg Katus Katalintól, a MEVA mûszaki irodavezetõjétõl. A 120 négyzetméteres alapterületû épület födéme elõregyártott panelekkel tervezett, 23 cm vastag szerkezet volt. Az ehhez szükséges alátámasztó rendszert rendkívül gyorsan és egyszerûen építették fel, mivel a tartókba integrált támaszfogadó csap meghatározta a támaszok pozícióját. A fõtartók pedig ritkított alátámasztottság mellett is biztosították, hogy a gépészeti hûtõ-fûtõ csövezéssel szerelt, elõregyártott kéregpanelek ne mozduljanak el. A födémtámaszok beállítása után elhelyezték a dupla és kihúzható fõtartókat, majd rögzítették a merevítõ síneket, és már érkezhettek is a panelek.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a rendszer nagy teherbírású, stabil, tartós és gyorsan összeszerelhetõ.

Bõvebb információ: https://meva.net/hu-hu/

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog