2022. június 27.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

Mindössze három elemből áll a Meva legújabb fejlesztésű alátámasztó rendszere, a VarioMax, mégis forradalmasította a kéregelemes födémpanelek zsaluzását. A födémtámaszból, dupla főtartóból és kihúzható főtartóból álló rendszer használatával pénzt és időt takaríthatunk meg, legyen szó akár kisebb beruházásról, akár több milliárdos projektről.

Beszéljenek a számok!

Az építőipari vállalkozások időt és ezáltal pénzt takaríthatnak meg egy-egy projekt költségvetéséből, ha megfelelő zsalut választanak, vagy jól tervezik, ütemezik a zsalufelhasználás. A jó választások között ma már Magyarországon is szerepelhet a kevés alkatrészből álló, így egyszerűen, kevés élőmunkával összeszerelhető zsalurendszer, a Variomax.

A mindössze három részből álló zsalu használatával a megszokott eljárásokhoz képest akár 50 százalékkal kevesebb támaszra és alkatrészre van szükség. Az össze- és szétszerelés egyszerűen megoldható, így az élőmunkaköltség akár 40 százaléka is megtakarítható, nem is beszélve a lényegesen egyszerűbb raktározásról és logisztikáról.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

 

Zsaluzás kényelmesen

A Variomax zsalu bármely alaprajhoz rugalmasan alkalmazkodik. A teleszkópos dupla és kihúzható főtartók oldalán elhelyezkedő támaszfogó csapok meghatározzák a támaszok pozícióját, számát és biztonságosan, felülről a támaszokba helyezhetők. Rasztermentes, alumíniumból készült, így könnyű, mégis teherbíró szerkezetet alkot, ugyanakkor élettartama hosszú: a H20-as fatartóknál lényegesen tartósabb. Porszórt bevonatának köszönhetően betontapadása kisebb, ennek köszönhetően gyorsan és egyszerűen tisztítható.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

A tartók nagyobb stabilitását és biztonságos kitámasztását merevítő sínekkel segítik, melyeket egyszerűen kihúzható tartóban lévő, kalapácsfejű csavarral rögzítenek, így nincsenek elveszíthető részek. Mivel lényegesen kevesebb támaszra van szükség, az elemes födém alatti szinten nagyobb a tér, a dolgozók szabadabban mozoghatnak. Optimális esetben a támasztávolság 2,82 m, így 8,76 m-es főtartóhossz esetén mindössze négy támaszra van szükség.

A VarioMax nemcsak a Meva támaszokkal és tartóállványrendszerekkel, de más gyártók termékeivel is kompatibilis.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

 

Tapasztalatokkal alátámasztva

A VariMax ezúttal egy budapesti agglomerációban épülő családi ház kivitelezése során mutatta meg előnyeit – tudhattuk meg Katus Katalintól, a MEVA műszaki irodavezetőjétől. A 120 négyzetméteres alapterületű épület födéme előregyártott panelekkel tervezett, 23 cm vastag szerkezet volt. Az ehhez szükséges alátámasztó rendszert rendkívül gyorsan és egyszerűen építették fel, mivel a tartókba integrált támaszfogadó csap meghatározta a támaszok pozícióját. A főtartók pedig ritkított alátámasztottság mellett is biztosították, hogy a gépészeti hűtő-fűtő csövezéssel szerelt, előregyártott kéregpanelek ne mozduljanak el. A födémtámaszok beállítása után elhelyezték a dupla és kihúzható főtartókat, majd rögzítették a merevítő síneket, és már érkezhettek is a panelek.

Innováció a zsalutechnológiában: akár 50 százalékkal kevesebb támasz

A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a rendszer nagy teherbírású, stabil, tartós és gyorsan összeszerelhető.

Bővebb információ: https://meva.net/hu-hu/

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog