2017. szeptember 04.

Egyedi megoldás a szarufáknál kialakuló vonalmenti hőhidak megelőzésére

Egyedi megoldás a szarufáknál kialakuló vonalmenti hőhidak megelőzésére

Az épületek megfelelő – akár utólagos – hőszigetelésével jelentős energiamegtakarítás érhető el, és ezzel együtt a károsanyag-kibocsátás is csökken. E célra nyújt jó megoldást a magyar piacon egyedülállóan komplex Ursa XPS-bakos tetőszigetelés, ahol a polisztirol bakokkal magasított szarufák közé épül be a megfelelő minőségű és vastagságú üveggyapot szigetelőanyag és a páratechnikai fólia.

Több világvárosban rendelet szól arról, hogy szmogos időben az alacsonyabb környezetvédelmi osztályba sorolt gépjárművek forgalmát korlátozni kell. Érdemes ugyanakkor azt is figyelembe venni, hogy a mérések szerint a légszennyezettség szintje napközben csökken, este pedig megnő. Mit is jelent ez? Napközben – vagyis az intenzív autóforgalom, de kevesebb háztartási fűtés idején – jóval kisebb a károsanyag-kibocsátás, mint este és éjszaka, amikor mindez fordítva jelentkezik, azaz csökken az autóforgalom, viszont mindenki hazaér és befűt. Egyszerű logikával kikövetkeztethető, hogy sokkal többet lehet tenni a légszennyezettség ellen kevesebb fűtéssel, mint kevesebb autózással. A kevesebb fűtéshez pedig csak egyvalamire van szükség: jól szigetelt, korszerű fűtésű épületállományra.

Amennyiben a házak korszerű szigeteléssel vannak ellátva, a fűtésszezonban alacsonyabb költségekkel kell számolni és elkerülhető az épület állagvédelmi romlása (többek között a penészesedés) is. A mai környezettudatos világban pedig az a tény sem utolsó szempont, hogy minőségi szigeteléssel a káros kibocsátások szintje is csökken. Az Ursa vállalat a személyi jólét és komfort, valamint a bolygó élhetőségének védelme érdekében olyan minőségi ásványgyapot és extrudált polisztirol szigetelőanyagokat gyárt, melyek beépítésével számottevő eredmények érhetők el ezeken a területeken.

A magyar piacon egyedülállóan komplex Ursa XPS-bakos tetőszigetelési megoldásnál a polisztirol bakokkal magasított szarufák közé építendő be a megfelelő minőségű és vastagságú üveggyapot szigetelőanyag és a páratechnikai fóliák. Ezzel az újragondolt szerkezeti kialakítással gyakorlatilag megszűnnek a szarufák vonalában a hőhidak, így ez a pénztárcabarát ötlet valódi, hosszú távú komfortot garantál a lakók számára.

Egyedi megoldás a szarufáknál kialakuló vonal menti hőhidak megelőzésére

Az előre méretre vágott Ursa XPS-bakok szélképzése lépcsős, ami megkönnyíti a toldásnál a szoros egymáshoz illesztést

A korszerű autókkal való közlekedés fontos, de ha valóban tenni szeretnénk a levegő tisztaságáért, akkor építőipari szakemberként van egy fontos feladatunk: a döntéshozók alapos tájékoztatása a 21. századi minőséget képviselő szigetelőanyagok és szigetelési rendszerek helyes kiválasztásáról, működési elvükről és környezeti hatásaikról. Közös szakmai erőfeszítéssel lerakhatjuk az alapját a hazai fenntarthatósági törekvéseknek.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo