Deceuninck

 

2016. január 29.

Hatékony szabályozás felületfűtéshez és -hűtéshez

Hatékony szabályozás felületfűtéshez és -hűtéshez

A Smatrix integrált szabályozórendszer felületfűtéshez és -hűtéshez is alkalmas új termékcsalád. A sugárzó rendszerek előnyeinek maximális kihasználására kifejlesztett Smatrix rendszerrel az energia nagyobb hatásfokkal hasznosítható, miközben minden helyiségben biztosítható a megfelelő hőmérséklet.

Az automatikus beszabályozási funkció révén akár 20 százalékos energiamegtakarítás is elérhető. Ha hűtésre is szükség van, akkor a rendszer biztosítja, hogy ne lehessen kondenzáció. A szabályozórendszer egyszerűen telepíthető moduláris, vezeték nélküli megoldások is lehetségesek.

Automatikus beszabályozás – nem kell kézzel beszabályozni a hidraulikai rendszert

Alkalmas hűtésre – páralecsapódás elleni védelem

Prémium felhasználói kényelem – távoli hozzáférési lehetőség

Míg a hagyományos hidraulikai rendszereket manuálisan kell beszabályozni ahhoz, hogy minden helyiségre a szükséges térfogatáram jusson, addig a Smatrix automatikus beszabályozási technológiája előrejelzi és beállítja a kívánt hőmérséklethez szükséges pontos energiamennyiséget. Ez akár 20 százalékos energiamegtakarítást is jelenthet a beszabályozatlan, helyiségenkénti szabályozás nélküli rendszerekhez képest, illetve szükségtelenné teszi az üzembe helyezés során történő szabályozást is.

Hatékony szabályozás felületfűtéshez és -hűtéshez

Igény esetén a Smatrix energiatakarékosan képes szabályozni a hűtési folyamatot is. A helyiségtermosztátokba integrált páratartalom-érzékelők révén a Smatrix szabályozórendszer nagyfokú védelmet nyújt a páralecsapódás ellen. Ha egy szobában a páratartalom túlságosan megemelkedik, a hűtés automatikusan leáll, majd a veszély elmúltával ismét működésbe lép.

 

Egyszerű telepítés és prémium felhasználói kényelem

Az automatikus beszabályozás technológiájával, illetve hűtési funkcióval is ellátott Smatrix helyiségszabályozók lehetővé teszik az egyszerű, minimális kábelezést igénylő vagy akár vezeték nélküli telepítést is: a Smatrix Base a vezetékes, valamint a Smatrix Wave vezeték nélküli rendszert. Prémium kategória pedig a Smatrix Wave Plus, ami további kényelmi és rendszerfunkciókkal kibővített, vezeték nélküli változat.

„A Smatrix rendszerhez zónaszabályozók és előremenő vízhőmérséklet-szabályozók is tartoznak. Moduláris kialakításuk révén minden épülethez a megfelelő szabályozórendszert tudjuk biztosítani, mely mind a lakástulajdonosok, mind a kivitelezők és a tervezők igényeinek is meg tudnak felelni” – magyarázza Myles Quigley, az Uponor szabályozók termékmenedzsere. „A végfelhasználók az automatikus beszabályozási technológia eredményeképpen az optimális energiafelhasználás előnyeit élvezhetik. A kivitelezők rövidebb telepítési és üzembe helyezési idővel számolhatnak, a tervezők pedig a speciális igényeket is kielégítő, moduláris megoldások széles választékára támaszkodhatnak.”

A további kényelmi funkciókat és rugalmasságot nyújtó Smatrix Wave Plus érintőképernyős kezelőfelülettel, adattárolóval, teljes rendszerdiagnosztikai funkcióval, illetve az U@home alkalmazáson keresztüli távoli elérési lehetőséggel rendelkezik. Az U@home modul biztosítja a kapcsolatot a Smatrix Wave Plus szabályozórendszer és az okostelefon, táblagép vagy asztali számítógép között. Ez a helyiségtermosztátok kezelésének legkényelmesebb módja, mellyel a végfelhasználók a rendszerben előre beállított „Otthon” vagy „Házon kívül” hőmérsékletszintek között váltogathatnak igény szerint.

Hatékony szabályozás felületfűtéshez és -hűtéshez

 

Moduláris megoldások bármilyen igényhez

A Smatrix termékcsaládhoz Space és Space Plus típusú zónaszabályozók, Move és Move Plus típusú előremenő vízhőmérséklet-szabályozók is rendelhetők. A zónaszabályozók egy meglévő fűtési vagy hűtési rendszert kiegészítő, további körrel való bővítéséhez készültek, míg az előremenő vízhőmérséklet szabályozók a víz hőmérsékletét a külső és belső levegő hőmérséklete szerint szabályozzák. A helyiségszabályozók, zónaszabályozók és előremenő vízhőmérséklet-szabályozók igény szerinti, rugalmas kombinálhatóságának köszönhetően a Smatrix termékcsalád bármilyen épület szabályozásához megfelelő megoldást tud nyújtani.

A Smatrix termékcsaláddal kapcsolatos további tudnivalókért látogasson el a www.uponor.hu honlapunkra.

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog