2016. április 12.

Intelligens fűtésvezérlés

Intelligens fűtésvezérlés

Számos modern fűtésszabályozó rendszer ígér fokozott kényelmet minimális energiaköltségek mellett. Azonban a felhasználók csak akkor tudják igényeiknek megfelelően szabályozni a fűtést – és érdemben csökkenteni az energiafelhasználást –, ha a rendszer kezelése egyszerű. Ez könnyen elérhető okostelefonos vagy táblagépes alkalmazással.

Az alkalmazás független attól, hogy a felhasználó otthon van-e vagy utazik, egyaránt módosíthatja a szobák hőmérsékletét és az egyéb működési paramétereket. Az U@home alkalmazással az Uponor intelligens megoldást kínál a helyiségenkénti felületfűtési/hűtési rendszerek hőmérséklet-szabályozásához. Ezzel a modullal az Uponor felületfűtési/hűtési rendszerek vezérlése okostelefonról, táblagépről, illetve számítógépről is lehetséges. Az U@home R-167 egyszerűen illeszthető az Uponor Smartix Wave Plus szabályzórendszerhez.

Az egyszerű, mobilhálózati hozzáférés biztosításával az U@home kényelmesebbé teszi a fűtés és a hűtés szabályozását. A megoldás folyamatosan rögzíti a felületfűtési/hűtési rendszer működési állapotát, és online elérhetővé is teszi azt. Szabályozható a helyiségek hőmérséklete, illetve hosszabb távollét esetén a rendszer energiatakarékos módba kapcsolható az utazás időtartamára – azaz segítségével értékes fűtési energiát lehet megtakarítani.

Intelligens fűtésvezérlés

A helyiségek, illetve a rendszer hőmérsékletértékei jól áttekinthető diagramokon jelennek meg, a modul pedig azonnal figyelmeztetést, illetve hibaüzenetet küld a felhasználónak, ha meghibásodás történik. Az ezzel egy időben rendelkezésre bocsátott részletes adatok utalnak arra, hogy a probléma melyik helyiségben jelentkezett és milyen jellegű.

Ez az Uponor által fejlesztett alkalmazás Android, illetve iOS operációs rendszerű okostelefonokon futtatható. A vezérlőmodul elérhető internetkapcsolattal rendelkező számítógépről, illetve mobiltelefonról is az U@home webhelyen keresztül. A jelszóval védett bejelentkezés megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a rendszerhez. Az online Súgón keresztül a felhasználó további segítséget és tanácsadást is kérhet. Emellett a plug-and-play funkciónak köszönhetően a rendszer automatikusan csatlakozik a szerverhez.

A sokat utazó felhasználók számára készül az új U@home R-167 modul, amely ideális kiegészítője az Uponor Smartix Wave Plus szabályzórendszernek. Telepítése gyors és egyszerű. felhasználóbarát kijelzője pedig segíti a rendszer kezelőjét a telepítés és a működtetés során egyaránt.

A U@home modul és a vezérlő egység rádiós kapcsolaton kommunikál, míg az U@home modul szabványos RJ45, illetve RJ9 csatlakozójú kábellel előkészítés nélkül, azonnal csatlakoztatható a routerhez. Kiegészítésként külön megvásárolható, szokványos jelerősítőt is be lehet építeni.

Az U@home modul magyarországi bevezetése 2016 januárjában megtörtént.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog