2016. április 12.

Intelligens fûtésvezérlés

Intelligens fûtésvezérlés

Számos modern fûtésszabályozó rendszer ígér fokozott kényelmet minimális energiaköltségek mellett. Azonban a felhasználók csak akkor tudják igényeiknek megfelelõen szabályozni a fûtést – és érdemben csökkenteni az energiafelhasználást –, ha a rendszer kezelése egyszerû. Ez könnyen elérhetõ okostelefonos vagy táblagépes alkalmazással.

Az alkalmazás független attól, hogy a felhasználó otthon van-e vagy utazik, egyaránt módosíthatja a szobák hõmérsékletét és az egyéb mûködési paramétereket. Az U@home alkalmazással az Uponor intelligens megoldást kínál a helyiségenkénti felületfûtési/hûtési rendszerek hõmérséklet-szabályozásához. Ezzel a modullal az Uponor felületfûtési/hûtési rendszerek vezérlése okostelefonról, táblagéprõl, illetve számítógéprõl is lehetséges. Az U@home R-167 egyszerûen illeszthetõ az Uponor Smartix Wave Plus szabályzórendszerhez.

Az egyszerû, mobilhálózati hozzáférés biztosításával az U@home kényelmesebbé teszi a fûtés és a hûtés szabályozását. A megoldás folyamatosan rögzíti a felületfûtési/hûtési rendszer mûködési állapotát, és online elérhetõvé is teszi azt. Szabályozható a helyiségek hõmérséklete, illetve hosszabb távollét esetén a rendszer energiatakarékos módba kapcsolható az utazás idõtartamára – azaz segítségével értékes fûtési energiát lehet megtakarítani.

Intelligens fûtésvezérlés

A helyiségek, illetve a rendszer hõmérsékletértékei jól áttekinthetõ diagramokon jelennek meg, a modul pedig azonnal figyelmeztetést, illetve hibaüzenetet küld a felhasználónak, ha meghibásodás történik. Az ezzel egy idõben rendelkezésre bocsátott részletes adatok utalnak arra, hogy a probléma melyik helyiségben jelentkezett és milyen jellegû.

Ez az Uponor által fejlesztett alkalmazás Android, illetve iOS operációs rendszerû okostelefonokon futtatható. A vezérlõmodul elérhetõ internetkapcsolattal rendelkezõ számítógéprõl, illetve mobiltelefonról is az U@home webhelyen keresztül. A jelszóval védett bejelentkezés megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a rendszerhez. Az online Súgón keresztül a felhasználó további segítséget és tanácsadást is kérhet. Emellett a plug-and-play funkciónak köszönhetõen a rendszer automatikusan csatlakozik a szerverhez.

A sokat utazó felhasználók számára készül az új U@home R-167 modul, amely ideális kiegészítõje az Uponor Smartix Wave Plus szabályzórendszernek. Telepítése gyors és egyszerû. felhasználóbarát kijelzõje pedig segíti a rendszer kezelõjét a telepítés és a mûködtetés során egyaránt.

A U@home modul és a vezérlõ egység rádiós kapcsolaton kommunikál, míg az U@home modul szabványos RJ45, illetve RJ9 csatlakozójú kábellel elõkészítés nélkül, azonnal csatlakoztatható a routerhez. Kiegészítésként külön megvásárolható, szokványos jelerõsítõt is be lehet építeni.

Az U@home modul magyarországi bevezetése 2016 januárjában megtörtént.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog