2019. november 20.

Hidraulikusan kötő egykomponensű teraszszigetelés

Hidraulikusan kötő egykomponensű teraszszigetelés

Az erkélyek, teraszok ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, ezért a burkolásnál kiemelt figyelmet kell fordítani a szigetelésre. A Murexin PD 1K Profi Vastagfólia speciálisan teraszokhoz kifejlesztett egykomponensű, tartósan rugalmas szigetelés. Az EN 14891 CM O2P és az ÖNORM B 3407 W1 – W6 szabványoknak megfelelő hézagmentes szigetelés közvetlenül a kerámiaburkolatok alá hordható fel.

A PD 1K Profi Vastagfólia hidraulikusan kötő, nem vízáteresztő, rugalmas szigetelőanyag, ami varrat- és hézagmentes szigetelés kialakítására alkalmas kül- és beltéren, vizes helyiségekben és teraszokon. A 24 órás száradás eltelte után a kent szigetelés hatásos védelmet nyújt nedvesség ellen.

Az alapfelületnek megfelelő Murexin alapozó felhordása után a padló- és falcsatlakozásoknál rögzíteni kell a hajlaterősítő szalagot a szürke színű PD 1K Profi Vastagfóliával, majd a teljes felületre felhordandó a vastagfólia, minimum 2 mm vastagságban, két munkafolyamatban, hengerelve vagy glettelve (anyagszükséglet: 3 kg/m2). A csőcsatlakozásoknál és a vízelvezetéseknél Murexin DZ 35, illetve DZ 70 szigetelőmandzsettát kell beépíteni.

A PD 1K Profi Vastagfólia felhordható betonra, cementesztrichre, anhidritesztrichre, gipszvakolatra, mész-cement vakolatra, falazatra, gipszkartonra és gipsz építőlemezre, zsaluzott betonra és pórusbetonra, valamint fafelületre.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog