2017. október 24.

Mikor milyen aljzatkiegyenlítőt alkalmazzunk?

Mikor milyen aljzatkiegyenlítőt alkalmazzunk?

A kiegyenlítőanyagok sima és burkolásra alkalmas felületek készítésére, padlóburkolatok fektetése előtt az egyenetlenségek kiegyenlítésére szolgálnak. Az új Murexin Lewell aljzatkiegyenlítők kifejlesztése a gyakorlatban előforduló lehetséges aljzattípusok, rétegvastagságok, a legtöbb hideg- és melegburkolati típus, valamint a felújításoknál és az új építkezéseknél várható fogyasztói igénybevételek figyelembevételével történt.

Az új, Magyar Termék nagydíjas Murexin Lewell aljzatkiegyenlítők minden alapfelület esetében garantálják az optimális eredményt kötésgyorsaságban és rétegvastagságban. A hatféle Lewell termék olyan speciális tulajdonságokkal rendelkezik, melyek jelentősen megkönnyítik és meggyorsítják a burkolók munkáját.

A Murexin Lewell ST 215 Standard aljzatkiegyenlítő és a Murexin Lewell ST 330 Standard aljzatkiegyenlítő a mindennapi munkálatokhoz használható. Jó terülésének és finom szerkezetének köszönhetően a Lewell ST 215 különösen alkalmas vékony aljzatkiegyenlítéshez, 2–15 mm rétegvastagságig, a Lewell ST 330 pedig könnyen bedolgozható nagy vastagságban is, 3–30 mm rétegvastagságig. Mindkét termék önterülő, a szálerősítésnek köszönhetően tartós és fokozottan kopásálló.

Mikor milyen aljzatkiegyenlítőt alkalmazzunk?

Extrém körülmények, nagy igénybevétel vagy nagy felületű aljzatkiegyenlítés esetén a jó önterülő képességgel rendelkező Murexin PR 110 Profi aljzatkiegyenlítő és a PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő alkalmazása ajánlott. Extra vékony kiegyenlítéshez különösen a Lewell PR 110 Profi, extrém egyenetlenségek kiegyenlítéséhez a szálerősített PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő alkalmas. Magas szilárdságuknak köszönhetően ezek a termékek ragasztott fapadlókhoz, parkettákhoz, svédpadlókhoz is használhatók. Szálerősítettek, csiszolásuk során csekély por képződik. Mivel feszültségmentesek, kritikus alapfelületekre és nagy felületek egy munkamenetben történő kiegyenlítéséhez is kiválóan megfelelnek. Már 2 óra után járhatók és 18-48 óra után burkolhatók.

Mikor milyen aljzatkiegyenlítőt alkalmazzunk?

A Murexin Lewell SP 220 Speciál aljzatkiegyenlítő terülésben verhetetlen, könnyű, biztos és gyors vele a munkavégzés. A speciális kötőanyagú, feszültségmentes aljzatkiegyenlítő kifejezetten ajánlott beltéri, száraz helyiségek sima felületeinek készítéséhez, gyengébb minőségű alapfelületekre is, 2–20 mm rétegvastagságig. A beltéren használható termékek mindegyike görgős székkel terhelt felületre, illetve padlófűtés esetén is alkalmazható.

Kültéri aljzatkiegyenlítéshez a szálerősített Murexin Lewell NA 320 kültéri aljzatkiegyenlítő nyújt jó megoldást. Különösen ajánlott kerti utak, járdák, erkélyek, teraszok kiegyenlítésére 3–20 mm rétegvastagságig (burkolattal ellátva.) Vízadagolással beállítható az állékony vagy önterülő konzisztencia, aminek köszönhetően vízszintes és lejtést adó alapfelületre (maximum 3 százalékig) is alkalmas.

Az aljzatkiegyenlítésre különös figyelmet kell fordítani! Amellett, hogy aljzatkiegyenlítéssel sík, egyenletes szívóképességű felület nyerhető, a burkolás is kevesebb ragasztóanyaggal végezhető, és különösen fontos a kész burkolat tartóssága szempontjából.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog