2011. augusztus 31.

Praktikusabb papírzsákokban kevésbé porzó termékek

Praktikusabb papírzsákokban kevésbé porzó termékek

A Maximo-termékek kisebb kiszerelésűek, ez teszi őket könnyen kezelhetővé és szállíthatóvá. Ugyanakkor kiadósabbak is, kb. 30%-kal. Ebben döntő szerepük van a könnyű adalékanyagoknak, melyeket újrahasznosított anyagokból készítenek. Mindezek a terméket nemcsak kiadósabbá és könnyebbé, hanem gazdaságosabbá is teszik.

Az új kiszerelésnek és az új termékek javított receptúrájának még egy előnye van: a hőtárolás. A termékek, amelyek tárolják a hőt, csökkentik az energia költségeket.

A nagyobb kiadósság kevesebb környezeti terhelést is jelent, kevesebb szállítást és csomagolóanyag-felhasználást. Ezen kívül minden por alakú terméket újrahasznosított papírzsákokban kínálnak. A könnyűglett pedig vödör helyett PE zsákokban kapható. A Murexin már a gyártásnál figyel a környezetre: a szigorú gyártási folyamatok és a számos javító intézkedés hatására erősen csökkent a gyártás közbeni víz-, és energiafelhasználás, valamint a keletkező hulladékmennyiség.

A Maximo időt és bosszúságot is segít megtakarítani, mivel ezek a termékek erősen porzás csökkentett tulajdonságúak. Ez kevesebb port, szennyezést jelent az építkezéseken, ami főleg a felújítások esetében fontos szempont. Ezen kívül a kivitelező egészségét is védi.

A Murexin kifejlesztette az Easy-Open rendszert: ennek köszönhetően a papírzsákok egyszerűen és mindenféle segédeszköz nélkül nyithatóak. Speciális kiöntőnyílás gondoskodik arról, hogy az anyag könnyebben adagolható legyen, és semmi se hulljon mellé.

További érdekesség: a fogantyúval ellátott zsákot az építési törmelék szállítására, tárolására is fel lehet használni, hiszen 25 kg-ig teherbíró.

Praktikusabb papírzsákokban kevésbé porzó termékek

 

M 41 Maximo Flex ragasztóhabarcs

Több mint 30%-kal kiadósabb, hőtároló és ellenáll a hidegnek – így jellemezhető a Maximo 41 Flex ragasztóhabarcs. A nagy és nehéz burkolólapok sem csúsznak meg. A hosszabb nyitott időnek és a különösen korai tapadószilárdságnak köszönhetően kiváló kötési tulajdonságokkal rendelkezik.

A könnyű adalékanyagával ez az anyag több hőt tárol, mint más anyagok, ezáltal kiválóan alkalmazható passzív házak építésénél és padlófűtések kivitelezésénél.

 

M 61 Maximo aljzatkiegyenlítő

Kiválóan alkalmazható energiatakarékos padlófűtések kivitelezéséhez a Maximo M 61 Aljzatkiegyenlítő is, mert feszültséglevezető, és magas hőtároló képességgel rendelkezik, továbbá gyorsan köt.

 

M 70 Maximo Energy Diamond

A hőszigetelő rendszer egyik fő előnye, hogy télen és ősszel is melegek a falak. 12%-kal több hőtárolással illeszkedik be az új Energy Diamond MAXIMO 70 a Murexin ESS rendszerbe.Kiváló rögzítőanyag a homlokzati hőszigetelő lemezei részére. Ezen kívaz új ragasztótapasszal sokkal gyorsabban lehet dolgozni: akár 40%-kal kisebb erőkifejtés szükséges.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog