2017. május 30.

Horganyzott acélkeret + műanyag zsaluhéj = falzsalu több generációra

Horganyzott acélkeret + műanyag zsaluhéj = falzsalu több generációra

A MEVA még újdonságnak számító műszaki megoldásait külföldön máris több speciális funkciójú, látványos vagy éppen különleges igénybevételnek kitett létesítmény szerkezetépítésénél alkalmazták.

 

A cég bérleti parkja az egyéb rendszerekkel együtt rugalmasan alkalmazható, nagy teherbírású MT60 moduláris állványszerkezettel gazdagodott. Megújult az alumínium öntvény sarkokkal megerősített AluStar falzsalu rendszer, amely így is könnyű és kézi mozgatású, mégis gyakorlatilag szétverhetetlen. Emellett 2017-től a MEVA minden acél alapanyagú terméke végtelen hosszú élettartamot garantáló tüzihorganyzott felületkezelést kap.

 

MT 60 állványtorony: biztonságosabb és gyorsabb kivitelezés

Az új MT 60-as moduláris állványtorony-rendszert nagy teherbírás és biztonság jellemzi: rugalmasan használható különböző magasságú födémekhez és egyéb támasztási feladatoknál, továbbá gyorsan és egyszerűen felépíthető a talajon. Az MT 60-as felhasználható alumínium tartós szerkezetekhez, MevaFlexhez, zsaluasztalokhoz, kompatibilis a MevaDec födémzsalu rendszerrel, illetve problémamentesen kombinálható az MEP tartóállvánnyal. Az állványburkolat az MT 60-as és az MEP rendszerhez is használható.

Horganyzott acélkeret + műanyag zsaluhéj = falzsalu több generációra    Horganyzott acélkeret + műanyag zsaluhéj = falzsalu több generációra

Az új stuttgarti vásár területe a most épülő 10-es csarnok további 14.600 négyzetméternyi kiállító felületével összesen 120.000 négyzetméterre növekszik.
Az új nyugati bejáratnál – az épület belsejében - az MT 60-as állványtornyok segítségével támasztották meg a 630 négyzetméteres, helyszíni betonozással készült, 25 és 50 centiméter közötti vastagságú, 9,30 méter magasságig nyúló födémet. Az állványtornyok összeszerelése a talajon, felállításuk pedig daruval történt. A kizsaluzáskor az állványok külön munkaszintet kaptak. A helyenként 11 méter magasságban kinyúló födémet pedig kívülről MEP állványok tartották.

 

Tömör sarokprofil, aluöntvény: különleges felhasználás, könnyű mozgatás, kivételes mechanikai ellenállás

Az AluStar/StarTec rendszer nagy teljesítményű univerzális zsalu, amelynek elemmagassága akár 3,30 méter, különlegessége pedig az, hogy a kézi mozgatás lehetőségét alumíniumkeretes elemei biztosítják. 2017-től a zsalutáblák alumínium öntvény sarokprofillal készülnek, lehetővé téve, hogy mindenféle fizikai igénybevételnek ellenálljanak súlynövekedés nélkül. Külföldön már több speciális funkciójú és látványos, nagy igénybevételnek kitett létesítmények esetében alkalmazzák.

Ilyen volt Berlin külső zöldövezetében, a régi vízműveknél álló bevásárlóközpont, amelynek különlegessége az a belső skydiving csatorna, amelyben a levegő szerelmesei az így kialakított mesterséges széláramban repülhetnek és lebeghetnek. Az úgynevezett Indoor Skydiving Center 15 méter magas, biztonságos működéséhez a speciális szempontoknak megfelelően kialakított áramlási toronyra, illetve különleges burkolatú turbinára van szükség. A levegő áramlását biztosító torony a kimerevítések és a támasztóbakok segítségével pontosan 15 méter mélyen nyúlik be a felszín alá. A résfal elkészítése és az építési gödör kialakítása után először az alaplemez betonozására, majd a három alsó szint vízzáró betonból készült falainak három, egyenként 5 m-es ütemben történő betonozására került sor. Az egyoldali kitámasztás és a résfalra jutó nagy nyomás miatt különleges kimerevítéssel ellátott STB 450-es támasztóbakokat alkalmaztak. (Lásd a fotót a cikk tetején.)

 

Az unoka is használni fogja!

Az acél falzsalu rendszereinek tűzihorganyzott felületvédelmű kivitele a MEVA idei abszolút újdonsága.

Horganyzott acélkeret + műanyag zsaluhéj = falzsalu több generációra

Az acélkeretek az autógyártásban már ismert módon merítéssel, egy fázisban kívül, belül tűzihorganyzott felületvédelmet kapnak. Ez az eljárás biztosítja a keretek legtartósabb és optimális korrózióvédelmét. Az eljárás utókezelési, második részében a tűzihorganyzott felület pórusait zárják le, ami megkönnyíti a betonszennyeződés utólagos leválasztását a kezelt felületről.

Milyen előnyöket kínál mindez a felhasználóknak? Az új tűzihorganyzott felületkezeléssel a termék olyan tartósságot kínál a zsalueszközök tulajdonosának, amellyel ténylegesen több generáció igényeit is ki fogják szolgálni.

www.meva.hu      www.akcio.meva.hu

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog