filmszemle

2021. december 07.

Költséghatékony fedés nagyméretű kerámiacserepekkel

Költséghatékony fedés nagyméretű kerámiacserepekkel

A Tondach legkorszerűbb tetőcserepei a széles forma- és színválasztékban kapható XXL méretű kerámia tetőcserepek, melyek a Tondach Fusion technológiával garantálják a tető esztétikai tartósságát.

A Tondach 2008-ban átadott békéscsabai üzeme egyike Európa legmodernebb tetőcserépgyárainak. A szinte 100 százalékban robotizált gyáregység különlegessége az agyag-előkészítő rendszere, ahol 200 mikron finomságú porrá őrlik az agyagot, a szemcsék elválasztása pedig meleg levegővel történik. Ez a technológia garantálja a tökéletes alapanyagot, ami kimagasló élettartamot és szerkezeti homogenitást eredményez, kizárva a mészkukacképződés lehetőségét is. A kerámiára jellemző finom megmunkálhatóság teszi lehetővé a kettős fejés oldalhornyok kialakítását, melyek alacsony hajlásszögeken is nagyfokú biztonságot nyújtanak a csapóeső vagy a porhó behatolása ellen.

Mivel a különböző tetőcserepek méretben jelentősen eltérhetnek, tetőfedő anyag választásakor nem a termék darabárát, hanem az egy négyzetméterre vonatkozó árat érdemes figyelni. A tetőcserepek tekintetében a nagy felület eredményezte megtakarítás nem pusztán a négyzetméterárban jelentkezik: a ritkább lécezésnek köszönhetően a faanyag, a gyorsabb kivitelezhetőségnek köszönhetően a munkadíj költsége is alacsonyabb lehet.

Kis tömegüknek és a léctávolság változtathatóságának hála a Tondach XXL tetőcserepei rugalmasan beépíthetők: mind felújításnál, mind új építésnél kiváló megoldást nyújtanak. Meglévő szerkezeteken a kisebb súlyteher mellett nagy előny, hogy a cserépkiosztás meglévő szarufahosszra is könnyedén megoldható a cseréplécek rugalmas elhelyezhetőségének köszönhetően.

Az XXL család 7 tagja (Nativa, Nativa Plus, Bolero, Twist, Tangó Plus, Rumba, és Inspira) összesen 11-féle színben, 4-féle felületkialakítással rendelhető. A széles szín- és formaválaszték a legkülönbözőbb stílusú tetőkre is képes tökéletes megoldást nyújtani.

A felületkialakítás a kerámia tetőcserepek egyik legfontosabb előnye. A Tondach tetőcserepei Natur, FusionColor, FusionProtect, valamint Amadeus felülettel állnak rendelkezésre.

A Natur téglavörös színét az alapanyag fémoxidtartalma és az égetési eljárás határozza meg. A natúr cserép anyagában téglavörös színű, így a vágott élek megjelenése hasonló a felületéhez.

A téglavöröstől eltérő színek a Tondach Fusion technológiával készülnek. Az eljárás lényege, hogy különböző fémoxidtartalmú agyagporokból további fémoxidok és esetenként speciális üvegpor hozzáadásával vizes oldatot készítenek, amit égetés előtt hordanak fel a tetőcserepek felszínére. Ez a keverék, amit a porózus kerámia magába szív, az 1000 °C feletti kiégetéskor fuzionál a cseréppel, azaz az agyagfesték és az agyagcserép eggyé válik, elválaszthatatlan, lekaparhatatlan felületet képezve. Különböző összetételű keverékekkel egyre pórusmentesebb felületek hozhatók létre. Minél homogénebb a felület, annál kevésbé tudnak rajta megtapadni a szennyeződések vagy a moha. Nem kell attól tartani, mint más, utólag műanyag festékkel színezett tetőfedő anyagnál, hogy UV vagy egyéb környezeti tényező hatására a tető elveszíti színét, és felújító festék alkalmazása válik szükségessé. A FusionProtect felület a szél és a csapadék eróziós hatásával szemben is kiemelkedő védelmet nyújt.

Legmagasabb szintű védelmet a speciális, Amadeus felület biztosít. Ez a fényes, egyedülállóan sima és pórusmentes felület kiemelkedő öntisztuló képességének köszönhetően hatékonyan gátolja meg a moha és egyéb szennyeződések megtapadását.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog