Aluprof

2021. március 09.

Elegáns, de nem hivalkodó az új dizájndíjas tetőcserép

Elegáns, de nem hivalkodó az új dizájndíjas tetőcserép

A Wienerberger Tondach V11 dizájn tetőcserepét 2020 októberében mutatták be Bécsben, és szinte azonnal nemzetközi formatervezési díjjal ismerték el.

A Wienerberger külső ipari tervezővel, a Studio F. A. Porsche formatervező irodával dolgozott együtt az új tetőcserép kifejlesztésén. Ennek az együttműködésnek eredményeképpen született meg a tetődizájn új dimenziója, a Tondach V11 tetőcserép.

Páratlan vizuális hatás jellemzi a díjnyertes Tondach tetőcserepet

„A formatervezés iránti szenvedély, a komoly műszaki szaktudás és rengeteg kreatív ötlet – ezek a sikeres termékfejlesztés összetevői. A tökéletes termék fejlesztéséhez természetesen az összes műszaki paraméternek összhangban kell lennie a kívánt dizájnnal” – nyilatkozta Wolfgang Wechtitsch, a Wienerberger ausztriai vállalatának termékmenedzsere.

Mivel a cserép a ház látszó felületének akár 50 százaléka is lehet, így megjelenésére különös figyelmet érdemes fordítani a tervezés során. A V11 igazi dizájntermék, olyan építészeti elem, amely elegánsan, ugyanakkor nem hivalkodóan illeszkedik az épület megjelenéséhez.

 

 

Egyedi fényhatás és teljesen új külső a tetőnek

A termék legfontosabb formatervezési jegye az egyedülálló „V” forma, a nevében megjelenő 11-es szám pedig azt jelzi, hogy egy négyzetméter tetőfelület lefedéséhez mennyi tetőcserépre van szükség.

A V11 dizájn tetőcserép egyedi „V” formája egyrészt gondoskodik az esővíz optimális elvezetéséről, másrészt elképesztő fényhatást eredményez. Mindezek mellett jellegzetes fazettakialakítás teszi egyedivé, ezzel teljesen új külsőt kölcsönözve a tetőnek modern, mégis időtálló szépséget képviselve. Az új termék a napjainkban divatos szürke színárnyalatokban, FusionProtect felületkezeléssel, antracit, bazalt és titán színekben vásárolható meg.

A dizájn nagyon fontos, de önmagában nem elég. Ugyanolyan fontos a műszaki tartalom, hiszen a tetőcserép amellett, hogy koronája az épületnek, komplex védelmi funkciót lát el a tetőn. Évtizedeken keresztül kell ellenállnia az időjárás viszontagságainak, biztonságot nyújtva az épületnek és lakóinak. FusionProtect felületi védelmének köszönhetően a színek nem fakulnak, ellenállnak az UV sugárzásnak és az eróziós hatásoknak, élethosszan garantálva a tető funkcionális és esztétikai tartósságát.

Páratlan vizuális hatás jellemzi a díjnyertes Tondach tetőcserepet

 

Már a bemutatás évében díjat nyert

A tetőcserepet 2020 októberében mutatták be Bécsben és még ebben az évben elnyerte a German Design Awardot, a németországi formatervezési tanács nemzetközi prémiumdíját. A tanács minden évben a világ legkülönbözőbb részeiből származó nagyszabású termék- és kommunikációs pályázatokat díjazza, amelyek úttörőnek számítanak a nemzetközi formatervezési világban. A V11 tetőcserép kiváló példája annak, hogyan lehet egy műszakilag kifogástalan, minden igényt kielégítő termék dizájn szempontjából kiemelkedő és valóban egyedi.

Páratlan vizuális hatás jellemzi a díjnyertes Tondach tetőcserepet

A Wienerberger folyamatosan fejleszti a termékeit, és élen jár a technológiai újításokban, annak érdekében, hogy modern és tartós építőanyag megoldásokat kínáljon vásárlói számára.

További információ: www.wienerberger.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo