2009. október 16.

Falátvezetéses légbevezetők

Falátvezetéses légbevezetők

Amennyiben a légbevezető valamilyen okból kifolyólag nem szerelhető a nyílászáróra, kitűnő megoldást nyújtanak az Aereco – akár utólag is beépíthető – falnyílásra szerelhető hangcsillapított légbevezetői.

A falnyílásra szerelhető EHT higroszabályozású és EFT állandó léghozamú légbevezetők akusztikus kiegészítőkkel kimagasló hangcsillapítású berendezések, melyek a falakon viszonylag könnyen kialakítható kör alakú nyílást igényelnek, így utólagos beépítésük sem okoz gondot.

Hatékony falátvezetéses légbevezetők

Az EHT légbevezetők záróretesszel ellátott kivitelben is rendelhetők, ezáltal megakadályozzák a túlzott hideg, illetve a szél helyiségbe jutását. E típus páraérzékelővel ellátva kapható, és a légszállítást a belső relatív páratartalom szerint szabályozza.

Az EHT és EFT légbevezetők hangcsillapítása alapesetben Dn,e,w=36 dB, ami akusztikus kiegészítőkkel növelhető: hangelnyelő betétekkel a 100 mm átmérőjű csővel szerelt változat hangcsillapítása Dn,e,w=45 dB-ig, a 125 mm átmérőjű csővel szerelt változaté Dn,e,w=52 dB-ig növelhető.

A falra könnyen, akár házilag is felszerelhető berendezések koronás fúróval kialakítható 100 mm átmérőjű faláttörést igényelnek, a fokozott zajcsillapítású típusokhoz 125 mm átmérőjű faláttörés és átvezető cső szükséges.

A nem zárható és növelt minimumhozamú légbevezetők alkalmasak a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlására.

A légbevezetők karbantartása egyszerű, mivel beszabályozást nem igényelnek, csak éves portalanítást, illetve a rovarvédelemről gondoskodó praktikus rovarrács rendszeres tisztítást. Az alkalmazható AEA 774 belső rovarrács az EHT, EFT lepattintása után belülről könnyen hozzáférhető, az AEA 778 szúnyoghálós külső esővédő pedig könnyen tisztítható kívülről.

hírlevél-feliratkozás

épjog