2010. február 03.

Mozgásérzékelős légelvezető irodákba

Mozgásérzékelős légelvezető irodákba

Az Aereco kínálta TDA légelvezető működése attól függ, hogy a helyiséget éppen használják-e. Ha a helyiség üres, minimálisra csökken a szellőzés, de amint a helyiségben mozgás tapasztalható, a légelvezető kinyit.

A TDA légelvezetőkhöz csak a nyitott állapothoz tartozó névleges szellőzés mértékét kell előre beállítani, a helyiséget általában használók számának függvényében. Amikor az iroda üres, a szellőzés minimálisra csökken, ezáltal a szellőzésből adódó fűtési hőveszteség akár 50 százalékkal is csökkenthető. Amint az érzékelő mozgást érzékel, a beállított maximális hozamra nyílik a légelvezető zsalu.

Mozgásérzékelős légelvezető irodákba

Az Eyebooster mozgásérzékelő lelke a piroelektromos szenzor, ami a Fresnel lencsén át érkező infravörös sugárzást érzékeli. A 4 méteres hatótávolság és a 100°-os látószög kitűnő érzékelést tesz lehetővé. A szenzor folyamatosan méri a lencse által az érzékelőre fókuszált infravörös sugárzást, ha a sugárzás változik, az elektronikus áramkör jelet kap, azt értékeli és aktiválja a mikromotort, ami kinyitja a légszállítást szabályozó zsalut. Amint a helyiségben mozgás tapasztalható, a légelvezető a beállított mértékben kinyit, az utolsó érzékelés után 20 perccel pedig automatikusan visszaáll a minimális alapszellőzés. Tehát amikor a szobát nem használják, fűtési energia takarítható meg, ami a hasonló, de állandó légmennyiségű szellőzéssel összehasonlítva akár 50 százalékos is lehet.

Az egyszerű karbantartás, illetve a könnyű tisztítás érdekében kivehető ráccsal készülő TDA légelvezetőn egyszerűen állítható a névleges szellőző levegő mennyiségének értéke: egy csúszkán beállítható az adott helyiséget használók száma (1–4 fő), amivel a nyitott állapothoz tartozó szellőzőlevegő térfogatárama változtatható 25 és 100 m3/h között.

hírlevél-feliratkozás

épjog