2009. október 18.

Nedvességre érzékeny faburkolatok rugalmas rögzítése

Nedvességre érzékeny faburkolatok rugalmas rögzítése

Az oldószer és vízmentes, egykomponensű Uzin MK 100 hibridragasztó nem hasonlítható össze egyetlen eddigi Uzin ragasztóval sem, mivel egyesíti magában a poliuretán termékek erejét és rugalmasságát a modern MS technológia előnyeivel.

A széles körben elterjedt diszperziós és oldószerbázisú ragasztók mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a poliuretán termékek. A kétkomponensű Uzin MK 92 S, illetve egykomponensű Uzin MK 95 poliuretán ragasztók mellett már Magyarországon is elérhető az Uzin MK 100 egykomponensű MSP parkettaragasztó. Ez az oldószer és vízmentes, egykomponensű hibridragasztó egyesíti magában a poliuretán termékek erejét és rugalmasságát a modern MS technológia előnyeivel. Kötése a környezetében lévő kis mennyiségű nedvesség (például légnedvesség) hatására következik be; maga a termék nem tartalmaz vizet, így egyáltalán nem okoz a ragasztandó fapadlóburkolatban dagadást, méretváltozást. Nagyon gyorsan köt, kiküszöbölve ezáltal a leragasztott burkolat „elcsúszását”, ragasztás utáni mozgását.

Nedvességre érzékeny faburkolatok rugalmas rögzítése

Ráadásul az összes egykomponensű műgyanta ragasztó közül az MK 100 ragasztó alkalmazható a legszélesebb körben. Különösen alkalmas nedvességre nagyon érzékeny fafajták, és bármely méretű, illetve formájú fapadlóburkolat – tömör, csaphornyos parketták, mozaik-, ipari-, készparketták, bármely nagyméretű fapadló (például svédpadló, fríz), egzotikus fák, gőzölt tölgy – ragasztására. Az EC 1 szabvány szerint megfelel a nedvességre extrém mértékben érzékeny bütüparketták ragasztására is, 30 mm vastagságig. Használható megfelelő szilárdsággal bíró aljzatokon, szigetelő alátétlemezeken, alkalmas melegvizes padlófűtés esetén is.

Az Uzin MK 100 ideálisan rugalmas, de megfelelően erős, nem túl lágy, így tökéletesen leragasztja a burkolatot, miközben eloszlatja, felfogja a nyíróerőket, jelentősen csökkentve ezzel az aljzatot érő károsító hatásokat, igénybevételt. További előnye, hogy a kivitelezés után maradó szennyeződések nyomtalanul eltávolíthatók akár a kézről, illetve a szerszámokról, akár a parketta felületéről.

Az Uzin MK 100 tökéletesen megbízható, környezet- és felhasználóbarát megoldást kínál bármely fapadlóburkolat és aljzat esetén.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog