Építészkongresszus

2010. június 04.

Speciális alapozó repedezett aljzatokra

Speciális alapozó repedezett aljzatokra

Mihez kezdhetünk a régi fapadlókkal, parkettákkal, ragasztómaradványokkal szennyezett felületekkel, ha sík, egyenletes, szilárd aljzatot szeretnénk kialakítani belőlük? A német Uzin kifejezetten az ilyen esetekre fejlesztette ki az Uzin PE 630 speciális, kétkomponensű, cementbázisú diszperziós alapozót, mely hézagkitöltőként és alapozóként is szolgál egyben.

Elkerülhető az akriltömítőkkel történő időigényes hézagkitöltés és a külön végzendő alapozás az új Uzin PE 630 alapozó használatával, ami ráadásul gyors száradása révén – kombinálva például az Uzin NC 172 BiTurbo szupergyors aljzatkiegyenlítővel – rendkívül gyorssá és könnyűvé teszi az aljzatfelújítást. Alkalmazásával a hézagkitöltés, az alapozás, az aljzatkiegyenlítés, illetve a szőnyeg- és PVC burkolatok fektetése akár 3–4 óra alatt, a parkettaburkolatok lerakása pedig 13–14 óra alatt elvégezhető.

A polimer diszperziós PE 630 alapozó – igen előnyös vízmegkötő képességéből adódóan – bekeverés után kiváló kitöltő képességű, jól bedolgozható, a további rétegek számára ideális kötőhídként funkcionáló réteget képez.

Speciális alapozó repedezett aljzatokra

Rétegfelépítés: linóleum, Uzin LE 44, Uzin NC 175, Uzin PE 630, padlóburkolat

 

Az alapozó alkalmazhatósága

A diszperziós, kétkomponensű, nagyon gyors száradású, cementbázisú alapozó kiváló felújítási munkákhoz, minden beltéri cementes és gipszes aljzatkiegyenlítés előtt. Használható régi, kritikus aljzatok kiegyenlítését megelőző alapozáshoz, durva vagy csiszolt faaljzatokon, V100 forgácslapon, OSB lapon, meglévő parkettán vagy más fugahézagos faaljzatokon. Alkalmazható jól kötött vízálló, illetve bitumenes ragasztó- vagy kiegyenlítő maradványokon, nem homokszórt öntött aszfaltesztricheken, sima, tömör aljzatokon, valamint régi, szilárd kerámia és természetes kőburkolatokon, terazzon, magnezit- és egyéb szárazesztricheken. Megfelel erős igénybevételhez lakó-, kereskedelmi és ipari épületekben, melegvizes padlófűtés-rendszer és DIN EN 12 529 szabvány szerinti görgőszékes igénybevétel esetén is.

 

Az Uzin PE 630 jellemzői

A vízkötő poradalékkal ellátott Uzin PE 630 polimer diszperzió bekeverés után nagyon jó bedolgozhatóságú és használhatóságú, jól tömítő alapozót képez. A rugalmas, jól alakítható, az aljzathoz, valamint az ásványi aljzatkiegyenlítőkhöz kiválóan tapadó termék kivételesen gyors munkavégzést tesz lehetővé. Hidraulikusan köt, tömíti, lezárja és simábbá teszi az aljzatot, keménnyé, de rugalmassá szilárdul, ezért jól elnyeli az aljzatban keletkező feszültségeket, mozgásokat. Kötőanyaga modifikált sztirol kettős polimer, speciális cementtel, ásványi adalékanyagokkal.

Az egyetlen munkamenetben tömítő, lezáró és simító diszperzió akár 1 mm-es rétegvastagságban is használható. A kromátszegény (porkomponens), oldószermentes alapozó nagyon jól tapad, kikeményedés után is rugalmas marad, és 40–120 perc múlva burkolható. Anyagszükséglete az aljzat tagoltságától és az alapozóréteg felhordási vastagságától függően 100–600 g/m2, felhordása spatulával történik.

 

Az alapozó alkalmazása képekben

Speciális alapozó repedezett aljzatokra Speciális alapozó repedezett aljzatokra

Speciális alapozó repedezett aljzatokra Speciális alapozó repedezett aljzatokra

Speciális alapozó repedezett aljzatokra Speciális alapozó repedezett aljzatokra

Speciális alapozó repedezett aljzatokra Speciális alapozó repedezett aljzatokra

Speciális alapozó repedezett aljzatokra

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog