2010. július 13.

Billenő tetőablak és fix bevilágító egy keretben

Billenő tetőablak és fix bevilágító egy keretben

A Fakro újdonsága az FDY-V Duett ProSky elnevezésű, megemelt forgástengelyű, integrált alsó bevilágítóval rendelkező tetőtéri ablak – az új fejlesztésű nyílászáró akkora bevilágító felülettel rendelkezik, ami eddig csak függőleges sorolással volt elérhető.

Az FDY-V Duett ProSky tetőtéri ablakok megnövelt, maximum 255 cm hosszúságú ablaktokjában két szárny található: a felső – a középvonalnál magasabban elhelyezkedő forgástengely körül – billenő módban nyílik, az alsó ablakszárny pedig fix beépítésű. Míg a hagyományos ablakok sorolása 30 cm széles összekötő elemmel történik, addig az FDY-V Duett ProSky két ablakszárnyát mindössze 15 cm-es elem választja el egymástól, tovább növelve a tetőtér bevilágító felületét. A hasonló méretű sorolt ablakokkal összehasonlítva az új nyílászárónak mind az ára, mind beépítési költsége alacsonyabb, és beépítése is egyszerűbben, gyorsabban végezhető.

Az FDY-V Duett ProSky hőszigetelő üvegezésének hőátbocsátási tényezője 1 W/m2K, az ablaké 1,4 W/m2K. A zárt állapotban történő légcseréről a billenő részbe épített V40P automata tokszellőző gondoskodik, a könnyen elérhető alsó ablak belső üvege pedig ragasztott, biztonsági üvegből készül. A tökéletes kényelem érdekében a Fakro minden kiegészítője felszerelhető az FDY-V ablakra.

 

Fokozott biztonság

A Fakro-ablakokban alkalmazott edzett külső üveg fokozottan ellenáll a mechanikai hatásoknak, jégkár ellen élettartam garanciával rendelkezik. Az alkalmazott TopSafe betörésgátló szerkezeti megerősítésnek köszönhetően a kivételes panoráma megnyugtató biztonságérzettel párosulhat a tetőtérben.

 

Jobb kilátás, több fény a tetőtérben

 

A hosszabb, ferdén behajtott rögzítőcsavarok révén az ablakszárny nehezebben szakad ki a tokszerkezetből, a kilincsfogadó vasmag betétje szellőzőállásban is biztosan tartja a kilincset, a szárny alsó profilján elhelyezett acélmerevítés pedig a szerszámokkal történő betörést gátolja meg.

A TopSafe rendszerű Fakro tetőtéri ablakok nemcsak a betörésekkel szemben nyújtanak nagyobb védelmet, hanem a tetőn dolgozók (kéményseprők, tetőfedők, tévészerelők) sem szenvednek balesetet, ha esetleg az ablakok szárnyszerkezetére lépnek.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog