2013. január 16.

Tetőerkély ablak nyert első díjat a lengyel dizájnpályázaton

Tetőerkély ablak nyert első díjat a lengyel dizájnpályázaton

A lengyel Iparművészeti Intézet immár tizenkilencedik alkalommal kiírt pályázatán a zsűri ezúttal a Fakro FGH-V tetőerkély ablakának ítélte az első díjat. A praktikus és felhasználóbarát, újszerű műszaki megoldású és anyaghasználatú, esztétikus tetőerkély ablak méltán nyerte el az elismerést.

A zsűri indoklásában az alábbiakat emelte ki: „Figyelemre méltó a magastető síkjában záródó tetőerkély koncepciója – a Fakro innovatív termékével a tetőtér új dimenziót kap. Az alapötlet mellett a technikai megoldások, a minőség és az esztétika magas színvonala miatt az FGH-V tetőerkély ablak megérdemelten kapta az első díjat.”

Tetőerkély ablak nyert első díjat a lengyel dizájnpályázaton 

A díjátadó gálát az intézet varsói székhelyén rendezték meg, a díjat a Kutatás-Fejlesztési Osztály vezetője, Musiał Henryk vette át:

- Nagyon örülünk ennek a díjnak, mivel termékünket igen nívós szakemberekből álló csapat értékelte, így többek között az Iparművészek Szövetségének fejlesztői és tervezői, az iparművész szakma külföldi szakemberei, valamint a lengyel Gazdasági Minisztérium Innovációs és Ipari Főosztályának képviselői – mondta Musiał Henryk.

A szakemberek különös figyelmet fordítottak a minőségi formatervezés alapvető szempontjaira, úgymint az újszerű műszaki megoldásokra és anyaghasználatra, a felhasználóbarát tulajdonságokra és az esztétikai értékekre.

 

Tetőerkély ablak nyert első díjat a lengyel dizájnpályázaton

 

Az Iparművészeti Intézet Good Design pályázata 1993 óta létezik – Lengyelországban ez az egyetlen ilyen jellegű független esemény, amely betekintést ad a piac formatervezési trendjébe. A versenyen olyan gyártók, forgalmazók, szolgáltatók és tervező irodák vehetnek részt, amelyeknek termékeit vagy szolgáltatásait az intézet a pályázat feltételei alapján előzetesen beválogatta a négy kategória (ház, munka, közösség, szolgáltatás) egyikébe. Idén a 187 benevezett munka közül a döntőben 91 termék és szolgáltatás indulhatott. A díjazott termékek – köztük az FGH-V tetőerkély ablak – az Iparművészeti Intézet kiállításán tekinthetők meg, amelyen összesen 84 cég mutatkozik be.

A verseny védnöke a lengyel Gazdasági Minisztérium volt, a találkozót a Lengyel Vállalkozásfejlesztési Iroda támogatta. Médiatámogatók: TVN, CNBC, BRIEF, Puls Biznesu, Dom&Wnętrze, DOMO + Chillizet.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – október 15-ig nézze meg az előadásokat, és szerezze meg a kamarai pontokat (MÉK 1,5 pont, MÜK 9 pont)

December 16-a lehet a Magyar Építészet Napja

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

épjog