2013. január 16.

Tetõerkély ablak nyert elsõ díjat a lengyel dizájnpályázaton

Tetõerkély ablak nyert elsõ díjat a lengyel dizájnpályázaton

A lengyel Iparmûvészeti Intézet immár tizenkilencedik alkalommal kiírt pályázatán a zsûri ezúttal a Fakro FGH-V tetõerkély ablakának ítélte az elsõ díjat. A praktikus és felhasználóbarát, újszerû mûszaki megoldású és anyaghasználatú, esztétikus tetõerkély ablak méltán nyerte el az elismerést.

A zsûri indoklásában az alábbiakat emelte ki: „Figyelemre méltó a magastetõ síkjában záródó tetõerkély koncepciója – a Fakro innovatív termékével a tetõtér új dimenziót kap. Az alapötlet mellett a technikai megoldások, a minõség és az esztétika magas színvonala miatt az FGH-V tetõerkély ablak megérdemelten kapta az elsõ díjat.”

Tetõerkély ablak nyert elsõ díjat a lengyel dizájnpályázaton 

A díjátadó gálát az intézet varsói székhelyén rendezték meg, a díjat a Kutatás-Fejlesztési Osztály vezetõje, Musia³ Henryk vette át:

- Nagyon örülünk ennek a díjnak, mivel termékünket igen nívós szakemberekbõl álló csapat értékelte, így többek között az Iparmûvészek Szövetségének fejlesztõi és tervezõi, az iparmûvész szakma külföldi szakemberei, valamint a lengyel Gazdasági Minisztérium Innovációs és Ipari Fõosztályának képviselõi – mondta Musia³ Henryk.

A szakemberek különös figyelmet fordítottak a minõségi formatervezés alapvetõ szempontjaira, úgymint az újszerû mûszaki megoldásokra és anyaghasználatra, a felhasználóbarát tulajdonságokra és az esztétikai értékekre.

 

Tetõerkély ablak nyert elsõ díjat a lengyel dizájnpályázaton

 

Az Iparmûvészeti Intézet Good Design pályázata 1993 óta létezik – Lengyelországban ez az egyetlen ilyen jellegû független esemény, amely betekintést ad a piac formatervezési trendjébe. A versenyen olyan gyártók, forgalmazók, szolgáltatók és tervezõ irodák vehetnek részt, amelyeknek termékeit vagy szolgáltatásait az intézet a pályázat feltételei alapján elõzetesen beválogatta a négy kategória (ház, munka, közösség, szolgáltatás) egyikébe. Idén a 187 benevezett munka közül a döntõben 91 termék és szolgáltatás indulhatott. A díjazott termékek – köztük az FGH-V tetõerkély ablak – az Iparmûvészeti Intézet kiállításán tekinthetõk meg, amelyen összesen 84 cég mutatkozik be.

A verseny védnöke a lengyel Gazdasági Minisztérium volt, a találkozót a Lengyel Vállalkozásfejlesztési Iroda támogatta. Médiatámogatók: TVN, CNBC, BRIEF, Puls Biznesu, Dom&Wnêtrze, DOMO + Chillizet.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Ă©pjog