2017. szeptember 18.

Billenő, fa tetőablak, háromrétegű üvegezéssel

Billenő, fa tetőablak, háromrétegű üvegezéssel

2017 tavaszán a Fakro által kínált FTP-V ablakok választéka új típussal bővült: az FTP-V U4 ablak háromrétegű, fokozottan hőszigetelő üvegezéssel készül, és az ablak 1,1 W/m2K-es hőátbocsátási értékével megfelel a 2021-ben életbe lépő új energiahatékonysági követelményeknek.

A gazdagon felszerelt Fakro FTP-V U4 típusú billenő ablakkal a Profi kategória kínálata bővült. A Profi ablakok a Standard ablakokénál kedvezőbb paraméterekkel rendelkeznek, általános jellemzőik a megnövelt energiahatékonyság, a betöréssel szembeni nagyobb védelem és az automata szellőzés – mindez versenyképes áron.

A billenő nyitásmódú ablak szárnyának 180°-ban történő átfordításával a külső üvegfelület biztonságosan tisztítható és a külső hővédő roló egyszerűen kezelhető. A tokban elhelyezett V40P automata szellőző optimális mennyiségben adagolja a friss levegőt; ez energiamegtakarítást és egészséges mikroklímát eredményez.

Billenő, fa tetőablak, háromrétegű üvegezéssel

Az új FTP-V U4 ablakban alkalmazott megoldások jelentősen hozzájárulnak a hosszú élettartamhoz. A kiváló minőségű erdeifenyő (borovi) alapanyag rétegragasztás után vákuumos impregnálást kap, az ablak külső faszerkezetét alumíniumprofilok takarják, a pontos működést szárnyrávezető rendszer segíti. Az ablak belső felületkezelése környezetbarát akrillakkal történik, igény esetén lazúrbevonattal.

A kényelmes használat érdekében a kilincs a szárny alsó részén található, kétfokozatú résszellőző lehetőséggel. A burkolókeretek széles választékának köszönhetően az ablak bármilyen tetőfedésű, 15–90° közötti dőlésszögű tetőbe beépíthető.

Billenő, fa tetőablak, háromrétegű üvegezéssel

 

Az FTP-V U4 ablak előnyei:

  • háromrétegű, fokozottan hőszigetelő üvegezés:
  • 4HT-12-4-12-4T rétegrend, argongáz töltés, edzett külső üveg, Uüveg=0,7 W/m2K;
  • V40P automata tokszellőző: a beáramló levegő folyamatos szabályozásával optimális mennyiségben látja el a helyiséget friss levegővel, egészséges mikroklímát és energiamegtakarítást eredményezve;
  • Elegant kilincs: elegáns kivitel, kétfokozatú résszellőző-állás;
  • szárnyrávezető rendszer: hosszú távú precíz működés;
  • TopSafe rendszer: biztonságot növelő szerkezeti megerősítések;
  • ThermoPro System: megnövelt energiahatékonyság, kiváló szigetelés és egyszerű beépíthetőség;
  • üvegprofil-tömítés: fokozott szigetelés és zajcsökkentés.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – október 15-ig nézze meg az előadásokat, és szerezze meg a kamarai pontokat (MÉK 1,5 pont, MÜK 9 pont)

December 16-a lehet a Magyar Építészet Napja

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

épjog