2012. július 16.

Tetőtéri ablak passzívházakba

Tetőtéri ablak passzívházakba

Az FTT Thermo tetőtéri ablak a passzívházas építészet követelményeinek figyelembevételével kifejlesztett nyílászáró: speciális, innovatív szerkezete kiváló hőátbocsátási paramétereket, ezáltal jelentős hőenergia-megtakarítást eredményez.

Az FTT U8 tetőtéri ablak EHV-AT Thermo burkolókerettel beépítve Uablak=0,58 W/m²K hőátbocsátási tényezővel rendelkezik, így hőszigetelés szempontjából a legmagasabb kategóriába tartozik a tetőtéri ablakok kínálatában. Az edzett külső üveggel, P2A osztályú ragasztott (biztonsági) belső üveggel, valamint TGI műanyag távtartóval készülő háromkamrás üvegezés speciálisan illeszkedik az ablakszárny megvastagított szerkezetébe, csökkentve a hőhidak kialakulásának veszélyét.

Tetőtéri ablak passzívházakba

A vasalatrásegítő rendszerrel ellátott ablakszárny billenő módon nyílik, 0° és 45° között bárhol megállítható, a középvonalnál magasabban elhelyezett forgástengelynek köszönhetően pedig akadálytalanul hozzáférhető az ablak. A négyszeres tömítéssel ellátott ablak kilincsfogadó nélküli, egyedi zárszerkezetének speciális reteszei a kilincs elfordítása után az ablaktok oldalaiba záródnak. Ennek köszönhetően a kimagasló hőszigetelés mellett az FTT U8 ablakok hangszigetelési együtthatója Rw=38 dB, jelentős védelmet nyújtva a külső zajokkal szemben. Az FTT U8 tetőtéri ablak 15–70°-os hajlásszögű tetőkbe építhető.

 

Kilátás korlátok nélkül

Az FPP PreSelect a felnyíló-billenő tetőtéri ablakok új generációja. A fő funkcióként felső tengely körül 35°-ban nyíló, bárhol megállítható ablakszárny a középső tengely körül 180°-ban is átfordítható a tisztítás megkönnyítése céljából. Egyedi vasalatának köszönhetően a felső és középső tengely körüli nyitásmód váltása kényelmes és elegáns: a tokszerkezet belső részének bal oldalán található kapcsoló átváltása után az ablakszárny újbóli kinyitásával a nyitásmód megváltozik. Az ablak zárt állapotában is egyenletes légcseréről a V40P típusú automata tokszellőző gondoskodik. Az FPP PreSelect rendelkezik a tetőtéri ablakok biztonságát növelő TopSafe szerkezeti megerősítésekkel.

 

Erkéllyé nyitható tetőablak

Az FGH-V tetőerkély-ablak egy kétszárnyú ablak, amelynek ablakszárnyai nyitott állapotban erkélyt alkotnak a tetőtérben. A felső ablakszárny felnyíló módban, fokozatmentesen 45°-ig nyitható, az alsó ablakszárny pedig függőleges állásba tolható ki. A felső és az alsó ablakszárny egyaránt P2 osztályú biztonsági üvegezéssel készül. Az alsó ablakszárny részét képező oldalsó korlát zárt állapotban a takarólemezek alatt helyezkedik el, így védett a környezeti hatásoktól, szennyeződésektől, és nem rontja a tető esztétikáját. Beépítése térdfal nélküli, 35–55°-os hajlásszögű tetőkbe ajánlott.

Tetőtéri ablak passzívházakba

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog