2010. december 08.

A lakótérbővítés esztétikus megoldása

A lakótérbővítés esztétikus megoldása

A Schüco FW 50+ alumínium függönyfal- és üvegtető rendszer kiválóan alkalmas különféle funkciójú télikertek megvalósítására is. A rendszer számtalan kialakítási lehetőséget kínál: a változatos formavilágnak és a választható színeknek köszönhetően szinte bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható.

A Schüco FW 50+ profilrendszer hőhídmentes, ami különösen fontos a kritikus eresz-, tetőgerinc- és falcsatlakozások kialakításánál. Az elegáns megjelenésű, karcsú teherhordó alumíniumprofilok a szerkezet belső oldalán (beltéren) találhatók, így nincsenek kitéve a levegő hőmérséklet-ingadozásából származó alakváltozásnak. Hosszabb távon kifizetődő, hogy a télikert nagy üvegfelülete a napenergia passzív hasznosítására is szolgál, ezáltal a hagyományos fűtési eljárásokon keresztüli külső hőbevezetés mértéke csökkenthető. Emellett a homlokzat elé épített télikert az épület hőháztartását is javítja.

 

A lakótérbővítés esztétikus megoldása A lakótérbővítés esztétikus megoldása

 

A télikertek sokszor a külső és a belső tér átmeneti zónájaként funkcionálnak, amikor nagy nyitható felületek kialakítására lehet szükség. A Schüco ASS 50 alumínium profilrendszerből készülő toló- és emelő-toló ajtók megjelenése filigrán, emellett jó hőszigetelési értékkel rendelkeznek. A Schüco ASS 70.HI hatékony hőszigetelésű alumínium emelő-toló ajtó betörésállósági kategóriája WK2. A Schüco ASS 70 FD hőszigetelt, alumínium profilrendszerű harmonikaajtó-család előnye a széles típusválaszték, a csendes működés és a nagy transzparencia. A télikertek szellőztetésére kiválóan alkalmas a Schüco AWS 57 RO hőszigetelt, alumínium profilrendszerű tetőablak, mely a magas esztétikai és műszaki követelményeket is kielégíti.

 

A lakótérbővítés esztétikus megoldása A lakótérbővítés esztétikus megoldása

 

Kapcsolódó cikkek:

Fischer

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo