2011. szeptember 20.

Energiatakarékos homlokzati rendszermegoldások

Energiatakarékos homlokzati rendszermegoldások

A folyamatosan és drasztikusan növekvő energiaárak következtében mind gyakoribb igény az épület energiamérlegének optimalizálása. Ennek érdekében a Schüco számtalan intelligens homlokzati rendszermegoldást kínál, melyek között találhatók az optimális szellőztetést segítő megoldások, energiatermelő photovoltaikus modulok stb.

A Schüco VentoTherm hatékony megoldás az ablakba integrált, hővisszanyerős (akár 45 százalékos mértékű), decentralizált szellőztetésre: nem lép fel huzathatás, a szűrőkön keresztül por- és pollenmentes levegőt juttat be, működése rendkívül halk, emellett nagyfokú akusztikai védelmet nyújt. Magas használati komfortot nyújtanak a beépített szén-dioxid és légnedvesség érzékelők, valamint az automata üzemmód. A Schüco VentoTherm a németországi ift Rosenheim vizsgálóintézet által bevizsgált és tanúsított termék.

 

Energiatakarékos homlokzati rendszermegoldások

 

A Schüco AWS alumínium ablakokba építhető Schüco TipTronic mechatronikus vasalattal megvalósítható a helyiségek ellenőrzött és programozható szellőztetése. A tok és a szárny közé rejtett mechatronikus vasalat kívülről nem látható, az ablak kényelmesen működtethető kilinccsel, távirányítóval, kapcsolóval, vagy épületfelügyeleti rendszeren keresztül. Az optimalizált szellőztetéssel egész évben jelentős energiamegtakarítás érhető el.

 

Energiatakarékos homlokzati rendszermegoldások

 

A Schüco photovoltaikus rendszermegoldásokkal megvalósítható az épületek elektromos energiaellátása. Az intelligens vezérlés és tárolás hasznosíthatóvá teszi a fölösleges energiát, így tisztán napenergiával működtethetők például a LED-világítás, a szellőztetés, klimatizálás, automatizálás, vagy akár a számítógépes rendszer is.

 

Energiatakarékos homlokzati rendszermegoldások

 

A Schüco MSE poli- és monokristályos photovoltaikus modulok kompakt rendszermegoldásként egyesítik a hatékonyságot, a tartós minőséget és az átfogó teljesítménygaranciát. A Schüco ezeket a kiváló hatásfokú és elegáns megjelenésű modulokat egymásra hangolt alkotóelemekkel kínálja. A megfelelő rögzítő rendszermegoldások magastető, lapostető és napelempark esetében egyaránt gyors, gazdaságos és biztonságos rögzítést tesznek lehetővé.

 

Energiatakarékos homlokzati rendszermegoldások

 

A Schüco MPE vékonyrétegű photovoltaikus modulok az amorf szilícium alapanyagból fakadó előnyöket hasznosítják. Az akár alacsony dőlésszögben is felrögzíthető napelemek hatékonysága felhős időben, diffúz fényviszonyok esetén is számottevő. További előnyük, hogy a nap folyamán változó árnyékhatás csupán kismértékben befolyásolja a modulok hatásfokát, teljesítményük csaknem független a külső hőmérséklettől. A homogén felületű, letisztult megjelenésű modulok kiválóan alkalmazhatók magas- és lapostetőkön, illetve napelemparkokhoz is.

 

A Schüco ProSol TF vékonyrétegű photovoltaikus modulok változatosan alkalmazhatók az épületek üveghomlokzatain. A teljesen homogén felületű modul formája és struktúrája, valamint átlátszósági foka (30 százalékig 5 százalékos lépcsőkben) egyaránt igényre szabható. A Schüco hőszigetelt függönyfal-, ablak-, ajtó-, toló- és emelő-toló rendszerei különféle üvegezésekkel kombinálhatók az adott statikai, illetve funkcionális kívánalmaknak megfelelően. A Schüco SCC 60 hideghomlokzat-rendszer ProSol TF vékonyrétegű napelem modulokkal racionális rendszermegoldást kínál olyan homlokzatok kialakításánál, melyek a kívánalmaktól függően hőszigeteléssel és hőszigetelés nélkül is megvalósulhatnak. A ProSol TF photovoltaikus modulok árnyékolórendszerekkel is kombinálhatók a Schüco ALB 550 nagylamella rendszer, a mozgatható Schüco ALB toló zsalugáter és a Schüco BriseSoleil fix előtető rendszer alkalmazásával.

 

Energiatakarékos homlokzati rendszermegoldások

Energiatakarékos homlokzati rendszermegoldások

 

A Schüco nyílászáró profilrendszerek és photovoltaikus rendszerek kizárólagos magyarországi forgalmazója az Alukönigstahl Kft.

 

Koch Beatrix, Schüco termékmenedzser, Alukönigstahl Kft.

www.alukoenigstahl.hu

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

Fischer

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo