2011. február 10.

Alumínium blokkablakrendszer passzívházakhoz is

Alumínium blokkablakrendszer passzívházakhoz is

A Schüco AWS 75 BS.SI blokkablakrendszere egyedüli az alumínium nyílászárók között, mivel megfelel az alacsony energiastandard (passzívház) követelményeinek. Kimagasló hőszigetelő képességén túl építészeti szempontból is előnyös: 67 mm-es látszó profilszélessége rendkívüli transzparenciát enged.

A Schüco AWS 75 BS.SI blokkablak kiváló hőszigetelési tulajdonságát a szárnyprofilban lévő új anyagú hőhídmegszakítónak, a koextrudált alapanyagú középtömítésnek, valamint a habbetétes, feljavított üvegezőtömítésnek köszönheti. A rendszer háromrétegű üvegezés (Ug=0,6 W/m2K) alkalmazása esetén eléri a korábban elképzelhetetlennek tűnő Uw=1 W/m2K értéket. Ezzel nem csupán eleget tesz a 2009-es EnEV (Németországban előírt energetikai rendelet) előírásainak, hanem a várhatóan még szigorúbb EnEV 2012 szabályozásoknak is megfelel.

 

Alumínium blokkablakrendszer passzívházakhoz is

 

A blokkablakrendszer 75 mm-es beépítési mélységű profiljai mindössze 67 mm-es látszó szélességűek is lehetnek, amit a műanyag üvegléc alkalmazása teszi lehetővé, mely rejtetten, az üvegtömítés mögött helyezkedik el, és felváltja az eddigi külső alumíniumkamrát. Az üvegezés és a keret stabilan kapcsolódik egymáshoz, az üveg részleges ragasztása által. Így – a választott vasalat típusától függően – elérhető a WK3-as biztonsági osztály (5 perces betörésvédelem). A blokkablak nagyméretű ablakszárnyakkal is készíthető, mivel a rendszer egészen 160 kg-ig terhelhető.

 

Alumínium blokkablakrendszer passzívházakhoz is

 

Kapcsolódó cikkek:

Fischer

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo