2011. január 21.

I. Leier Szerkezetépítő Konferencia

I. Leier Szerkezetépítő Konferencia

Idén első alkalommal mutatkozik be a Tetők-Falak-Homlokzatok+Épületenergetika Szakkiállítás és Konferencián a Leier Hungária Kft. A SYMA Rendezvényközpontban február 16. és 18. között várják a szakmai érdeklődőket; a Leier névadó szponzora is egyben a rendezvény második napjának, az I. Leier Szerkezetépítő Konferenciának.

A február 17-i konferencián a Leier átfogó tervezési és építési rendszereit külsős előadók felkérésével mutatja be a legszélesebb építőanyag-választékkal rendelkező cég.

Elsőként Dr. Tóth Zoltán, a győri Széchenyi István Egyetem professzora mutatja be a Leier által gyártott építőanyagok rendszerét, azok teljességét.

Az idő pénz – gyors építkezés, gyorsabb átadás, hamarabb jelentkező profit címmel Magyar Gábor építőmérnök tart rövid előadást az előregyártott kéregelemekről, azok tulajdonságairól és tervezhetőségéről.

Szeder Gábor, a kecskeméti Beton-Star Kft. termelési igazgatója több példán keresztül mutatja be a hallgatóságnak a termékek előnyös tulajdonságait, méghozzá saját tapasztalatai alapján: a Beton-Star ugyanis már több nagy beruházásnál is alkalmazta a Leier előregyártott kéregelemeit.

Az égéstermék-elvezető berendezések nemzeti szabványának szükségessége címmel Kocsis Attila, a Budapesti Kéményseprő Ipartestület elnöke és az Első Magyar Kéményszövetség Közhasznú Egyesület elnökhelyettese ismerteti a nemrég bevezetett új kéményszabványt, mivel egyrészt a mai modern kéményrendszerek túlhaladták a meglévő szabványainkat, másrészt az Európai Uniós tagság is megköveteli az egységes szemléletet a kémények kialakítása, ill. ellenőrzése területén.

Ezt követően dr. Barna Lajos, a Budapesti Műszaki Egyetem docense, a Magyar Épületgépészet folyóirat főszerkesztője ad kitekintést a korszerű európai égéstermék-elvezető berendezésekre, illetve a korszerű magyar kéménytechnikára. Van-e kéménydivat, és milyen ez a trend? – ezt is megtudhatják dr. Barna Lajos előadásából.

A hazai kéménypiacról és a Leier kéményfejlesztéseiről Kocsis Csaba, az Első Magyar Kéményszövetség Közhasznú Egyesület felügyelőbizottsági tagja, illetve a Leier Hungária Kft. kéményrendszerek üzletágvezetője oszt meg releváns információkat a hallgatósággal.

A délután első előadásában Új téralkotási trendek, új építészeti szempontok címmel Mezősi János, a Magyar Önkormányzati Főkertészek, Díszkertészek, Kertépítők és Parkfenntartók Szövetségének elnökségi tagja ismertet egyedi burkolatokat, megoldásokat.

A téma második előadásában Ami a mérnöknek kell: stabil, teherbíró burkolatokat mutat be Brieber László, a Leier Hungária Kft. díszburkolatok üzletágvezetője, aki szemléletes előadásában kivitelezési csemegéket ígér, illetve a tipikusnak mondható beépítési hibák elkerülésére mutat működő, kipróbált, hasznos szakmai fortélyokat.

Márton Tibor mutatja be általánosságban a zajvédő falakat, illetve a Leier Durisol termékcsaládot.

A konferencia résztvevői ingyenesen megkapják a Leier Aknakonszignációs és a Leier Olajleválasztó-berendezést méretező- és kiválasztó programot is. A Leier Aknakonszignációs program egyedülálló szakmai segítség nyújt a csatornaközmű-tervezéséhez és kivitelezéséhez – hangsúlyozza Major Tamás, a Leier mélyépítés és környezettechnika üzletágának vezetője.

Minden olyan területről összegyűjtött szenny- vagy csapadékvíz esetében, ahol a víz szénhidrogén-vegyületekkel szennyeződhetett, könnyűfolyadék-leválasztóra van szükség. A szükséges kapacitás meghatározása azonban nem egyszerű feladat. A kifejlesztett Leier Olajleválasztó-berendezést méretező- és kiválasztó program az MSZ EN 858-2 szabvány alapján működik, kiegészítve a MI-10-455/2-1988 szabvány mértékadó csapadékintenzitásra vonatkozó módszerével és figyelembe véve az egyéb biztonsági tényezőket. A program fő előnye a megfelelő berendezés kiválasztásán túl, hogy egyedülálló módon veszi figyelembe a jelenleg érvényben levő szabványok előírásait is – minderről Szél Sándor, a Vituki Kft. tudományos főmunkatársa és szakági igazgatója beszél majd.

 

A február 17-i I. Leier Szerkezetépítő Konferencia tehát a szakmai tudnivalók széles tárházát kínálja az érdeklődőknek, bővebb információk és a regisztráció a kreditpontokért a www.tfh.hu és a www.leier.hu weboldalakon található.

 

A konferencián résztevők nyerhetnek egy hosszú hétvégét (3nap/2éjszaka, 2 fő részére, reggelivel) a gönyűi Leier Business Hotelbe is!

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog