2011. március 19.

Tetőfedők és ácsok sí világkupája

Tetőfedők és ácsok sí világkupája

2010 után idén második alkalommal mérték össze tudásukat a tetőfedő és ács sízők Lengyelországban. A dobogóra a szlovák, lengyel és francia csapat állhatott fel a II. IFD Fakro Sí Világkupán. A verseny főszervezője ismételten a Fakro csoport volt, a világ második legnagyobb tetőtériablak-gyártója.

A Beskidek vonulatán, a festői Jaworzyna Krinicka lejtőin közel negyven amatőr síelő vett részt a megmérettetésen. Hét európai országból érkeztek az ács- és tetőfedő szakma képviselői, a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) tagszervezeitenek képviseletében.

„Ez egy remekbeszabott, nemes küzdelem és egyúttal jó szórakozás volt. A Fakro ismét minden elismerést megérdemel, gratulálunk a remek szervezéshez. A helyszín, a Fakro infrastruktúrája és a szervezők felkészültsége minden kétséget kizáróan alkalmas egy ilyen rendezvény lebonyolítására” – idézi a cég közleménye a verseny résztvevőinek véleményét.

Tetőfedők és ácsok sí világkupája

A Fakronál a téli sportok támogatásának komoly hagyománya van. Az építőipar évente megrendezésre kerülő rendezvényei között állandó helyet kap a lengyel céghez fűződő építőipari Síkupa. A Fakro vezérigazgatója, Ryszard Florek, fanatikus síelő, aki a saját sportszeretetével igyekszik másokat is „megfertőzni”. Ő volt személyesen a rendezvény kezdeményezője. Az IFD elnöke, Piet Jacobs beismeri, hogy két évvel ezelőtt, amikor az ötlet először felmerült, többen szkeptikusan álltak az elképzeléshez: „Nem hittük el rögtön, hogy ez sikerülhet. Florek úr azonban annál nagyobb lendülettel kezd neki egy feladatnak, minél nagyobb kihívás. A lelkesedése és optimizmusa hamar átragadt ránk is. Az ő elkötelezettsége és a professzionális szevezés a rendezvény sikeres lebonyolításának titka.”

Ryszard Florek hangsúlyozta, hogy a világkupa nem csupán egy adott építőipari ágazat képviselőinek sportolóinak megmérettetése, hanem egyúttal kiváló lehetőség a nemzetközi tapasztalatcserére a tetőfedő ágazat szakemberei számára. A verseny ideje alatt a Fakro vendégül látta a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) vezetőségének tagjait és az őket kisérő magyar, szlovák, francia és lengyel szaksajtó munkatársait is (köztük az Építési Megoldások szerkesztőségének két tagját).

A programok közül természetesen nem maradhatott ki a nowy sacz-i gyárlátogatás sem. A külföldi vendégek megismerkedhettek a legfejlettebb technológiát felvonultató gyártósorokkal, illetve a legújabb termékekkel 3D-s bemutató segítségével.

Mindaz, amit itt láttunk arról tanuskodik, hogy a Fakro rendkívül nagy hangsúlyt fektet a gyártási technológia és a termékek fejlesztésére. A gyártás minden területén megfigyelhető a professzionalizmus. Igen hatásosak az ablakok terhelési tesztjei, melyeket a kutatási és fejlesztési Osztály laboratoriumában láttunk, és a 3D-s nyomtató, mely az alkatrészek gyors térbeli modellezését teszi lehetővé a későbbi vizsgálatokhoz.

A résztvevők élményekben gazdag három napot tölthettek a helyszínen. Akár versenyzőként, akár szurkolóként érkeztek, mindenkit lenyűgözött a gyönyörű környezet és a Fakro tulajdonában lévő muszynai Hotel Activa minden igényt kielégítő kínálata.

A szervezők megállapodtak, hogy jövőre ugyanitt, ugyanilyen formában rendezik meg a III. IFD Fakro Sí Világkupát.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog