2016. október 20.

A svédacél a tetőfedés felújításához is jó megoldás

A svédacél a tetőfedés felújításához is jó megoldás

Az épületek – manapság egyre elterjedtebb – minimalista, modern megjelenítésének szép kifejezési módja a letisztult, síklemezes tetőfedés. A színes bevonatú, erős és tartós Swedsteel svédacél termékek rendkívül kreatív síklemezes, korcolt tetőmegoldásokra nyújtanak lehetőséget, de a kínálatban a klasszikus cserepeslemezek is megtalálhatók.

A Swedsteel síklemezes tetőfedés letisztult sík felület, amelyet szabályos geometriájú mintában futó lemezvonalak, úgynevezett korcolások tesznek elegáns és exkluzív megjelenésűvé. A korcok az acél, illetve fém alapanyagú lemezek speciális összeillesztései, melyek a fedési technológia által kialakított egyedi mintázatot adnak. Ez az eljárás tehát a letisztult geometriájú látványon túl a vízzáróságról gondoskodik.

A svédacél a tetőfedés felújításához is jó megoldás

Az elegáns, modern, korcolható tetőelemek mellett a Swedsteel klasszikus cserepeslemezeket is gyárt Biatorbágyon. Azon túl, hogy a többféle árnyalatban kapható cserepeslemezek klasszikus formájukkal még a konzervatívabb ízlés számára is elfogadhatók, a termék kis önsúlyából is számtalan előny következik. Fontos statikai szempont, hogy tetőfelújításokkor nincs szükség a tartószerkezet megerősítésére, mert a cserepeslemezből készült fedés alig terheli a szerkezetet. Mivel könnyű, olcsóbb a szállítása, egyszerűbb a mozgatása és gyorsabban szerelhető. Amennyiben a régi tetőn palát használtak, és az a porladás, repedés miatt nem bocsátja a levegőbe az egészségre káros azbesztet, nem szükséges nagy költséggel elbontani és a veszélyes anyagokra specializálódott fuvarozókkal elvitetni, mert a Swedsteel-Metecno cserepeslemezeivel megoldható az átfedés – ráadásul tartósan, köszönhetően a svédacél alapanyagnak.

Nagyon fontos, hogy a tető előnyeit ne néhány évig, hanem évtizedekig élvezhessük, amire a svédacél alapanyag a biztosíték. A Swedsteel tetői nagy szilárdságú, tartós svédacélból készülnek extra vastag korrózióálló tűzihorganyzással és minőségi színbevonattal ellátva. A Swedsteel elkötelezett a hosszú távú minőség mellett, és tetőit a fejlett hazai gyártástechnológiája teszi elérhetővé az építkezők számára igazán kedvező áron.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog