Deceuninck

 

2019. július 24.

Aljzatkiegyenlítés extrákkal

Aljzatkiegyenlítés extrákkal

A Lasselsberger-Knauf Nivo SP 10-30 terméke elsősorban aljzatkiegyenlítő, de valójában annál sokkal több. Ott nyújthat megoldást, ahol fokozott igénybevételnek van kitéve az aljzat, kis terhelést bír el a födém és ahol padlófűtést szeretnénk alkalmazni.

A burkolást megelőző előkészítő munka egyik legfontosabb fázisa az aljzatkiegyenlítés. A különböző rendeltetésű helyszínek burkolásához különböző tulajdonságokkal rendelkező anyagok szükségesek, ami igaz az aljzatkiegyenlítőre is. Mást kell használni melegburkolás és mást hidegburkolás esetén, de emellett egy sor egyéb tényezőt is figyelembe kell venni a megfelelő típus kiválasztásánál. Többek között a hordozófelület anyagát, a várható igénybevétel mértékét, a födém teherbírását és azt, hogy akarunk-e a helyiségben padlófűtést használni.

A Lasselsberger-Knauf termékpalettáján gyakorlatilag minden helyzetre, minden alkalmazási területre találunk megoldást. Speciális tulajdonságai és széleskörű felhasználhatósága miatt ezek közül a Nivo SP 10-30 elnevezésű aljzatkiegyenlítőt érdemes kiemelni. Ez a beltéren alkalmazható termék lakásokban, vízszigeteléssel ellátott belső terekben, közintézményekben és ipari objektumokban egyaránt bevethető. 10–30 mm-es rétegvastagságban hordható fel, és mivel kicsi a fajsúlya, optimális választás lehet azoknál a helyiségeknél, ahol a födém csak kis terhelést bír el.

A felsoroltakon kívül a terméknek van még egy előnyös tulajdonsága, aminek segítségével megoldást adhat a meglévő épületek és lakások felújításának egyik rendszeresen visszatérő problémájára. Az esetek nagy részében ugyanis a régi épületeknél a burkolatok alatt nem alkalmaztak megfelelő vastagságú esztrich-, illetve aljzatbeton réteget, ezért az átalakítás során sem áll rendelkezésre megfelelő vastagság új esztrich kialakítására. Így az ingatlantulajdonosok többek között kénytelenek lemondani arról, hogy régi, elavult fűtési rendszerüket komfortos padlófűtésre cseréljék.

Ennek a problémának a megoldására fogott össze a Lasselsberger-Knauf Kft. és a Rehau Kft.; a két cég a közös munka eredményeként kialakított egy rétegrendet, mely a Rehau Rautac 10, illetve Rautherm Speed tépőzáras vékony padlófűtési rendszerből és a Nivo SP 10-30 aljzatkiegyenlítőből áll.

Aljzatkiegyenlítés extrákkal

A rendszer főbb előnyei közé tartozik, hogy teljes rétegvastagsága mindössze 30-40 mm (csőtakarás minimum 10 mm), optimális a hőeloszlása a gipszes alapanyag jó hővezető képességének köszönhetően, ezen felül alkalmazása esetén nincs szükség plusz aljzatkiegyenlítésre a burkolás előtt, bármilyen szilárd felületre, például meglévő burkolatra is kialakítható, felhordása pedig gépesíthető.

További információk a Lasselsberger-Knauf honlapján >> találhatók.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog