Deceuninck

 

2019. november 15.

Interaktív online ház tervezőknek és építtetőknek

Interaktív online ház tervezőknek és építtetőknek

Egy lakóépület tervezése során sokszor okoz problémát, hogy az építész és a megrendelő nem ugyanazt a nyelvet beszéli. Előbbi szakmai kifejezésekkel dobálózik, utóbbi pedig vagy nem tudja mit akar, vagy nincs tisztában a lehetőségekkel. Ezt a kommunikációs szakadékot segít áthidalni a Lasselsberger-Knauf egyedülálló honlapja, amelynek felületén az építkezés előtt állók egy több nézetben ábrázolt családi ház segítségével ismerkedhetnek meg a technológiai megoldásokkal és a megvalósításhoz felhasználható termékekkel.

A Lasselsberger-Knauf honlapja egészen szokatlan perspektívába helyezi a veszprémi székhelyű cég termékeit és szolgáltatásait. A látogatókat a nyitóoldalon egy családi ház fogadja, amely több nézetben is megtekinthető. Az épület főbb pontjaihoz kapcsolódóan olyan hasznos információkhoz és tanácsokhoz lehet jutni, amelyek nélkülözhetetlenek egy építkezés vagy felújítás alapos megtervezéséhez.

Egy építész a portál segítségével remekül szemléltetheti a tervezés során megoldandó problémákat, illetve megindokolhatja az anyag- és technológiaválasztást, a megrendelő pedig jobban megértheti az épület felépítését és könnyebben megfogalmazhatja esetleges kérdéseit.

Interaktív online ház tervezőknek és építtetőknek

A koncepció alapját az áttekinthetőség és az interaktivitás képezi. Az egérkurzorral az épület kiemelt részeire tévedve egy adatlap jelenik meg, ami röviden összefoglalja az adott helyszín kivitelezéséhez kapcsolódó fontosabb kérdéseket és a megoldandó problémákat.

A lábazati zónáról például megtudhatjuk, hogy a talaj közelsége különleges terhelésnek teszi ki az itt használt anyagokat, a fürdőszobáról azt, hogy a tartós burkolat titka a megfelelő rétegrend alapján kiválasztott termékekben rejlik, a teraszról pedig azt, hogy a megfelelő vízelvezetés hiányában a víz mindig megtalálja az utat a romboláshoz.

Interaktív online ház tervezőknek és építtetőknek

A részletes tudnivalók a Tovább gombra kattintva jelennek meg. A látogatók a megjelenő oldalon az épületrész kialakítására vagy felújítására vonatkozó valamennyi kérdésükre választ találhatnak, valamint megismerkedhetnek azokkal a termékekkel, komplett rendszerekkel és megoldásokkal, amelyeket a Lasselsberger-Knauf kínál számukra. A sok képpel, videókkal, szakmai tanácsokkal, laikusok számára is érthető megfogalmazással és áttekinthető ábrákkal fűszerezett tájékoztatók mind azt a célt szolgálják, hogy az érdeklődők átfogó képet kapjanak a kivitelezési folyamatok lépéseiről.

A portálon néhány speciális kalkulátor is elérhető, amelyek nagy segítséget nyújtanak a tervezéshez. Ezek az eszközök különböző munkálatokhoz adnak szakmai támogatást a mezei felhasználók számára. Például egy hidegburkoláshoz vagy homlokzatfelújításhoz, amelyek rendkívül összetett munkának számítanak, és komoly előkészületeket, illetve szakértelmet igényelnek. Ezek az online kalkulátorok kézen fogva vezetik át a felhasználót a tervezési fázis lehetséges buktatóin. Az alkalmazások működésének alapja, hogy pontosan azokat a kérdéseket teszik fel, amelyeket egy lelkiismeretes kivitelezőnek fel kell tennie a munka elvállalásakor. A végeredmény egy ábra a javasolt technológiákról, megoldásokról vagy épp az optimális rétegrendről, valamint egy tételes anyaglista.

hírlevél-feliratkozás

épjog