2017. november 10.

Általános hõhídmegszakító elem habüvegbõl

Általános hõhídmegszakító elem habüvegbõl

Energiahatékonyság szempontjából a legkritikusabb szerkezeti részlet a padló és a külsõ fal csatlakozása, illetve a lábazati zónában a falak alatti felületek. A Foamglas Perinsul habüveg anyagú hõhídmegszakító elem, amely hõszigetelt kapcsolatot alakít ki padlók, falak, tetõk és nyílások csatlakozásainál. A panel megoszló nyomással terhelhetõ, teljesen víz- és páraálló.

Az energiahatékonyság megkívánja az épületszerkezetek megfelelõ hõszigetelését, a külsõ és belsõ hõtartományok hatékony szétválasztását, a belsõ terek hõfüggetlenítését. Az eltérõ anyagú épületszerkezetek felületi érintkezései, tartós csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hõhidak, melyek energiavesztéshez, ezáltal fokozottabb energiafelhasználáshoz vezethetnek. Extrém esetekben az épületszerkezetben károk keletkezhetnek, vagy a beltéren – penészedés révén – egészségkárosító klíma alakulhat ki.

A függõleges és vízszintes épületelemek csatlakozásának szigetelésére, ezáltal a hõveszteség csökkentésére szolgáló Foamglas Perinsul az egyetlen építõelem, amely egyben hõszigetelõ, teherhordó és párazáró képességgel is rendelkezik. A hõhídmegszakító elem speciális párazáró réteggel ellátott cellaszerkezetébe nem tud behatolni a nedvesség, így – körültekintõ tervezéssel és kivitelezéssel – a nedvesség vagy penész okozta károk véglegesen kizárhatók. A Perinsul megvédi a falat a kapillárisan felszívódó nedvességtõl is. Az elemek könnyen beépíthetõk, környezetbarátak és teljes mértékben újrahasznosíthatók.

Általános hõhídmegszakító elem habüvegbõl Általános hõhídmegszakító elem habüvegbõl

A Perinsul hõhídmegszakítót különösen nagy igénybevételû, nagy terhelésû falak és épületszerkezetek kompromisszumok nélküli hõszigetelésére tervezték. A habüvegbõl készülõ építõelem rendkívüli nyomószilárdságával (1,6 N/mm2), zsugorodás- és összenyomódás-mentes, víz- és párazáró, illetve tartósan jó hõszigetelõ képességével megfelel az ilyen esetekben elvárt követelményeknek. Teherhordó szerkezetben csak statikai ellenõrzõ számítással igazolt esetben alkalmazható!

Általános hõhídmegszakító elem habüvegbõl

 

Foamglas Perinsul fõbb tulajdonságai:

  • cellaszerkezete miatt rendkívül szilárd, teljesen vízálló, vízzáró és párazáró;
  • tûzálló (A1), éghetõ anyagot nem tartalmaz, és ellenálló a legtöbb szerves és szervetlen oldószerrel szemben;
  • gyártásának és használatának minden fázisában környezetbarát;
  • a szervetlen, habosított üveg nem tartalmaz környezetre káros hajtóanyagot;
  • nem rákkeltõ, egészségre ártalmatlan, nem szennyezi a talajt és a talajvizet;
  • legfontosabb alkotóeleme az újrahasznosított üveg.

További információk a www.lambda.hu honlapon érhetõk el vagy szakértõnktõl is kérdezhetnek a +36-20-970-7114-es telefonszámon.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog