Deceuninck

 

2021. szeptember 14.

Elegáns kerámia homlokzatburkolat

Elegáns kerámia homlokzatburkolat

Épületeink homlokzatának számos elvárásnak kell megfelelnie, hogy tulajdonosa, használója számára valóban esztétikus, jól funkcionáló megoldást adjon. Mind hő- és páratechnikai, mind építészeti vonatkozásban jól kell teljesítenie, és alkalmasnak kell lennie az időjárási hatások hosszú távú viselésére alakváltozás és színváltozás nélkül. De nem elhanyagolható szempont a tisztán tarthatóság sem.

Az Agrob Buchtal német kerámiagyár évtizedek óta fejleszti és gyártja homlokzatburkolati rendszereit – ezeket a bevált műszaki megoldásokat Európa, Amerika és Ázsia számos országában alkalmazzák.

Elegáns kerámia homlokzatburkolat

Kerámiaburkolati termékkínálatuk egyik elegáns tagja a KeraTwin, melynek elemei 20-60 cm szélesség között, 180 cm hosszúságig gyárthatók 2 cm-es szerkezeti vastagsággal. A lapok szélessége 5 cm-es lépésekben növelhető maximum 60 cm-ig, hosszúsága pedig milliméterenként változtatható. Keresztmetszete a súlycsökkentés érdekében jelentősen könnyített, így a lapok négyzetmétersúlya: 32 kg/m2. A burkolólapok felülete lehet mázas vagy anyagában színezett. Mázas változatban rendkívül nagy a választék: a gyártó által ajánlott széles színkínálat (homogén színek vagy kőhatású megjelenés) mellett a RAL színskála szerinti, illetve egyéb, például kőhatású színek is kérhetők.

Elegáns kerámia homlokzatburkolat Elegáns kerámia homlokzatburkolat

A gyár mérnökirodája rajzokkal is támogatja a tervezési munkát: léptékhelyes, 1:50 méretarányú, színes burkolási tervet és 1:5 méretarányban csomóponti részleteket készít a megküldött építész tervek és egyéb információk alapján.

A burkolatrendszer tartóváza alumínium, de ha erőtanilag szükséges, többszörös korrózióvédő réteggel ellátott horganyzott acélkonzolok is alkalmazhatók. A tartóvázhoz a lapméret szerint előregyártott profilrendszer kapcsolódik, amire – a beszintezést követően – egyszerűen ráakaszthatók a kerámialapok, melyekbe a fogadó sín automatikusan beleakad és rögzíti azokat. Szükség esetén a burkolat egyszerűen vissza is bontható. A Buchtal gyár általában méretre konszignált lapokat szállít, amelyeket a munkahelyen csak a helyükre kell tenni.

Elegáns kerámia homlokzatburkolat

A KeraTwin homlokzatburkolati rendszert különböző formájú és méretű kerámiarudak egészítik ki. Ezek hosszúsága maximum 180 cm. A homlokzaton beépített segédszerkezethez rögzítésük a rudak két végén beragasztott alumínium rögzítőszettel történik. Ezek is készülhetnek anyagában színes és mázas felülettel.

A Buchtal gyár a termékeinek környezetbarát felületi kialakításához két évtizede egy szabadalmaztatott eljárást használ: titán-dioxid bevonatot éget rá gyárilag a felületre, mely fény hatására (UV fénytartomány) katalizátorként működve aktiválja az oxigénatomokat és ezzel oxidálja a levegőben lévő káros nitrogén, szén-monoxid és egyéb gázokat, égéstermékeket, kipufogógázokat, kormot stb. Ehhez egy gyakorlati viszonyszám: 1000 m2 homlokzatburkolat ezzel a bevonattal megfelel 70 darab közepes méretű lombos fa levegőt regeneráló hatásának.

hírlevél-feliratkozás

épjog