Deceuninck

 

2021. szeptember 09.

Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolatai

Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolatai

A fürdők, uszodák, szállodai wellnessterek, medencék építése, felújítása napjaink egyik kiemelkedő turisztikai és önkormányzati feladata. Mindezekhez kínál széles szín- és formaválasztékban burkolati megoldásokat az Agrob Buchtal német kerámiaburkolat-gyár.

A megbízható burkolatok mellett több tíz éves tapasztalattal ad mérnöki szaktanácsot tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak, továbbá burkolási, kiviteli terveket a gyár képviselete és a gyári építésziroda. Ez esetben az építésszel vagy a beruházóval, esetenként a kivitelezővel történő előzetes műszaki egyeztetéseket követően készülnek el a burkolási tervek, mennyiségszámítással együtt.

Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolatai
Aqua Hotel Termál, Mosonmagyaróvár

 

A nagyon nagy színválasztékban – közel 50-féle színben – elérhető burkolóelemek többsége, de sok esetben a formaelemek is elérhetők „B” és „C” csúszásmentes változatban.

A medenceterek csúszásmentes burkolataira is jó néhány termékcsalád szerepel a Buchtal cég kínálatában, nagy szín- és méretválasztékban. Medenceterek esetében nagyon fontos a jó és biztonságos, csúszásmentes burkolat kiválasztása, mert a felületen megtapadó szennyeződések, illetve a lúgos takarítószerek tovább rontják a vizes felületek amúgy sem túl erős csúszásgátlását. A nagyobb biztonság érdekében jó erős, „B” vagy „C” csúszásmentes felületű lapok beépítése javasolt.

Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolatai Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolatai

Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolatai Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolataiGyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő, Lakitelek

 

Nagyon fontos a medenceterek megfelelő vízelvezetését is megoldani – egy jó megoldással sokat tehetünk már a csúszásveszély csökkentésére is. A Buchtal gyár burkolati rendszeréhez rács nélküli, lapos kerámiafolyóka is tartozik, mely színeiben, méretében illeszkedni tud a környezet burkolatához.

Fontos sajátossága a Buchtal burkolatainak, hogy felületükre titán-dioxid bevonatot égetnek, mely fizikai és vegyi hatásaival katalizátorként aktiválja a környezetében lévő oxigénatomokat, ami jelentősen hozzájárul a felület fertőtlenítéséhez. Ezzel együtt a burkolat felülete „vízbarát” lesz és csökkenti a víz felületi feszültségét, javítva ezzel a takarítószerek hatékonyságát. Megfordítva ezt a gondolatot: kevesebb vegyszerre van szükség (közel 30-40%-nyival) a takarításhoz, amivel kímélni tudjuk környezetünket és az üzemeltető költségeit is.

Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolatai
Hotel Villa Völgy, Eger

 

A kínálat adta lehetőségek közül néhány példa képekben is illusztrálja, mennyire sokoldalúan lehet felhasználni burkolatainkat. Medencekörnyezetben mozaikigény esetén mindig kerámiamozaikot javaslunk, mert ennek a hátsó felülete a kapillárishatás révén sokkal jobban köt a ragasztóhoz és így a burkolandó felülethez. Kerámiamozaikkal hosszú távra biztonságos megoldásokat tudunk kínálni kültéri és beltéri medencékben, wellnessterekben egyaránt.

Fürdő- és úszómedencék minőségi kerámiaburkolatai
Lővér uszoda, Sopron

hírlevél-feliratkozás

épjog