2012. február 17.

Energiahatékony padlófűtési rendszer felújításokhoz

Energiahatékony padlófűtési rendszer felújításokhoz

Az alacsony hőmérsékletű, mindössze 15 mm építési magasságú Uponor Minitec felületfűtés elsősorban felújításoknál, korszerűsítéseknél alkalmazható rendszer, mely nem igényli a régi burkolat eltávolítását. A gyorsan telepíthető és rövid felfűtési idejű padlófűtés könnyen csatlakoztatható a meglévő fűtési rendszerekhez.

A rendszerlemezt a már meglévő, stabil (beton, járólap, faszerkezet stb.) padlószerkezetekre kell fektetni. A rendszerhez alkalmazott speciális Uponor PE-Xa 9,9x1,1 mm-es csőnek és a kis beágyazó anyag vastagságnak köszönhetően a teljes szerkezet vastagsága nem haladja meg a 15 mm-t. Az alkalmazott Uponor PE-Xa cső védett az oxigéndiffúzióval szemben. A rendszerlemez speciális felületi kialakításából adódóan rögzíti a csővezetéket, így nincs szükség külön rögzítőelemekre. A rendszerlemez kialakítása lehetőséget nyújt a csőkiosztás ideális megválasztására is.

Az Uponor Minitec rendszerlemez hővezetési tényezője kedvezőbb, mint az általában használatos pogácsás rendszerlemezeké, ennek köszönhetően a felületi hőeloszlás homogénebb. Mivel a rendszer szerelési technológiája nagyon egyszerű, akár egyetlen személy is képes könnyen és gyorsan elvégezni a padlófűtési rendszer kiépítését.

 

A rendszer kiépítésének menete:
• a meglévő felület pormentesítése;
• teherelosztó rendszerlemez fektetése;
• szegélyszigetelés elhelyezése;
• csőfektetés, rákötés az osztó-gyűjtőre;
• folyékony esztrich terítése;
• burkolás.

A rendszerlemezek felületének kis egységű tagoltsága és egyszerű csatlakoztathatósága lehetőséget nyújt akár kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására. A burkolóanyag lehet kerámialap, szalagparketta vagy padlószőnyeg is. Az így kialakított kis tehetetlenségű padlófűtés jól szabályozható és jól illeszthető a meglévő hagyományos fűtési rendszerekhez. Míg a magas hőmérsékletű rendszerek esetében gondoskodni kell az alacsony hőmérsékletű kör keveréséről, addig a megújuló energiát hasznosító alacsony hőmérsékletű rendszereknél közvetlenül csatlakoztatható.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

épjog