Aluprof

2012. február 17.

Energiahatékony padlófűtési rendszer felújításokhoz

Energiahatékony padlófűtési rendszer felújításokhoz

Az alacsony hőmérsékletű, mindössze 15 mm építési magasságú Uponor Minitec felületfűtés elsősorban felújításoknál, korszerűsítéseknél alkalmazható rendszer, mely nem igényli a régi burkolat eltávolítását. A gyorsan telepíthető és rövid felfűtési idejű padlófűtés könnyen csatlakoztatható a meglévő fűtési rendszerekhez.

A rendszerlemezt a már meglévő, stabil (beton, járólap, faszerkezet stb.) padlószerkezetekre kell fektetni. A rendszerhez alkalmazott speciális Uponor PE-Xa 9,9x1,1 mm-es csőnek és a kis beágyazó anyag vastagságnak köszönhetően a teljes szerkezet vastagsága nem haladja meg a 15 mm-t. Az alkalmazott Uponor PE-Xa cső védett az oxigéndiffúzióval szemben. A rendszerlemez speciális felületi kialakításából adódóan rögzíti a csővezetéket, így nincs szükség külön rögzítőelemekre. A rendszerlemez kialakítása lehetőséget nyújt a csőkiosztás ideális megválasztására is.

Az Uponor Minitec rendszerlemez hővezetési tényezője kedvezőbb, mint az általában használatos pogácsás rendszerlemezeké, ennek köszönhetően a felületi hőeloszlás homogénebb. Mivel a rendszer szerelési technológiája nagyon egyszerű, akár egyetlen személy is képes könnyen és gyorsan elvégezni a padlófűtési rendszer kiépítését.

 

A rendszer kiépítésének menete:
• a meglévő felület pormentesítése;
• teherelosztó rendszerlemez fektetése;
• szegélyszigetelés elhelyezése;
• csőfektetés, rákötés az osztó-gyűjtőre;
• folyékony esztrich terítése;
• burkolás.

A rendszerlemezek felületének kis egységű tagoltsága és egyszerű csatlakoztathatósága lehetőséget nyújt akár kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására. A burkolóanyag lehet kerámialap, szalagparketta vagy padlószőnyeg is. Az így kialakított kis tehetetlenségű padlófűtés jól szabályozható és jól illeszthető a meglévő hagyományos fűtési rendszerekhez. Míg a magas hőmérsékletű rendszerek esetében gondoskodni kell az alacsony hőmérsékletű kör keveréséről, addig a megújuló energiát hasznosító alacsony hőmérsékletű rendszereknél közvetlenül csatlakoztatható.

 

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo