filmszemle

2015. április 01.

Folyadékszállítás előszigetelt csővezetékeken

Folyadékszállítás előszigetelt csővezetékeken

Az Uponor előszigetelt csővezetékei megbízható és költséghatékony megoldást nyújtanak különböző folyadékok épületeken belüli és kívüli szállítására. A kiváló alapanyagból készülő, hosszú élettartamú előre szigetelt vezetékrendszer fűtési, hűtési és vízellátási hálózatokhoz egyaránt kínál megoldást.

A rendkívül rugalmas csövekből álló Uponor vezetékrendszer még a legnehezebb körülmények között is gyorsan és egyszerűen – különleges szerszámok alkalmazása nélkül – telepíthető. Bordázott köpenycsöve fokozottan véd a mechanikai sérülésektől, és szigetelése az idő múlásával sem veszít a hatékonyságából (a lerakódásmentes haszoncső élettartama 50 év).

 

Modern helyi hőelosztó megoldások

A modern távhőellátási megoldásoknak a legszigorúbb biztonsági, megbízhatósági, szilárdsági és szigeteltségi követelményeknek kell megfelelniük. Az Uponor vezetékek alkalmazhatók távfűtési hálózatokhoz, lakóházak bekötéséhez, geotermikus vezetékrendszerhez vagy biogáz üzemekhez egyaránt.
Folyadékszállítás előszigetelt csővezetékeken

 

Sokoldalú megoldás a fűtővízhez

Az Uponor csővezetékrendszer kevés alkatrész segítségével sokféle alkalmazáshoz kínál profi megoldást; a fűtési hálózatokhoz gyártott, előszigetelt csővezetékek különböző épülettípusokban használhatók, többek között hotelkomplexumokban, ipari létesítményekben, önálló családi házakban és többemeletes épületekben. Jó megoldást nyújt a hő továbbításához a helyi kazánházból az épületbe, és egyszerű megoldást biztosít, ha az előszigetelt csővezetékeket kell a padlófűtési rendszer osztójához csatlakoztatni.
Folyadékszállítás előszigetelt csővezetékeken

 

Hűtővízelosztó hálózatok vezetékei

Az Uponor előszigetelt csővezetékeken a hűtési rendszerekhez szükséges hideg víz könnyen és gazdaságosan szállítható az épületekbe. A hálózat gyorsan beszerelhető még a legnehezebb körülmények között is. A hűtési hálózat szolgáltathatja a hideg vizet a felülethűtési rendszerek vagy a légkondicionáló berendezések számára. Alkalmazható a földi kollektorból a hőszivattyúhoz történő szállításra, majd használható az ingyenes hűtési alkalmazásokban. Másik példa lehet a hűtővíz szállítása központi vízhűtő állomásból több épületbe. Hideg ivóvíz szállítására is használható ott, ahol nem oldható meg a csövek beásása a fagyvonal alá.
Folyadékszállítás előszigetelt csővezetékeken

 

Csővezeték meleg víz szállításához

Az előszigetelt csővezetékek biztos megoldást nyújtanak bármilyen helyszínen, ha háztartási meleg vizet kell egyik épületből a másikba szállítani. Réteges szerkezetük és bordázott köpenyük rugalmassá teszi a csőelemeket. A rugalmas csővezetékek könnyen fektethetők a talajba, az akadályok és a védett tárgyak könnyen kikerülhetők. A vastag, zártcellás szigetelőréteg a lehető legkisebbre csökkenti a hőveszteséget és csak vékony befedést igényel. A hőt az egyik épületből a másikba szállítja, az nem vész el a talajban. A bordázott köpeny ellenáll a talaj nyomásának és védi a csőelemeket a külső behatásoktól.
Folyadékszállítás előszigetelt csővezetékeken

 

Merevség a hideg, folyékony közeghez

Az Uponor Supra és Supra Plus csővezetékeket főleg ritkán lakott területeken található önálló családi házak, gazdaságok és vidéki házak ivóvízzel történő ellátásához ajánlott. A fagyálló kábellel felszerelt Uponor Supra Plus csővezetékkel az ivóvíz fagymentesen továbbítható még a leghidegebb körülmények között is. Az Uponor Supra Plus csővezetékhez érzékelős vezérlőegység és az ahhoz szükséges elektromos alkatrészek is készülnek.
Folyadékszállítás előszigetelt csővezetékeken

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog