2013. április 29.

Korszerű épületszerkezet-temperálás Uponor TABS rendszerrel

Korszerű épületszerkezet-temperálás Uponor TABS rendszerrel

A folyadék közegű fűtés- és hűtésrendszerek kényelmes, zajtalan, energiatakarékos alternatívái a középületek hagyományos rendszereinek. A sugárzó rendszerekben a fűtést és hűtést biztosító PE-Xa anyagú csővezetékeket – innovatív megoldásokkal – az épületszerkezetbe építik be. 

Ezeknek a megoldásoknak köszönhetően a mennyezet, a padló és a falak fűtő- és hűtőfelületekként szerepelnek, ami minimális költségek mellett maximális komfortot teremt.

Az alacsony energiafogyasztást az eredményezi, hogy a rendszerben levő víz középhőmérséklete 18-28°C, vagyis majdnem a helyiség környezeti hőmérsékletnek felel meg. Így növekedik a hőtermelők, pl. a hőszivattyúk hatékonysága, lehetőség nyílik megújuló energia és természetes hő-, illetve hűtő források alkalmazására. A rendszer alkalmazásával tágabb lehetőség nyílik a különleges belsőépítészeti kialakításokra. A rendszer zaj- és huzatmentes, így porképződés sem lép fel. A frisslevegő beáramlását biztosító szellőzőrendszerrel egybekötve a sugárzó rendszerek egészséges, kényelmes munkakörülményeket teremtenek a helyiségekben. 

Korszerű épületszerkezet-temperálás Uponor TABS rendszerrel

A költségek minden szakaszban kedvezőbbek, az építkezés kezdetétől fogva az épület teljes élettartamán át. A rendszer kis mennyiségű mechanikus alkatrészeinek és az általános energiafelhasználás csökkenésének köszönhetően az éves fenntartási es karbantartási költségei is alacsonyak, gondos tervezés mellett pedig csökkennek a beruházási költségek is. 

A rendszer előnyei:

  • energiatakarékos, alacsony fenntartási költség,
  • kitűnő lehetőség a megújuló energiák alkalmazásához,
  • zaj- és huzatmentes,
  • jobban tervezhető terek.

IDE  kattintva részletes terméktájékoztatót kérhet.

www.uponor.hu 

(X) 

hírlevél-feliratkozás

épjog