2014. június 04.

Újra élettel teli az Akvárium

Újra élettel teli az Akvárium

Március végétõl a budapestiek ismét birtokba vehették a népszerû közösségi találkozóhelyet: az újjáépített Erzsébet teret és a hozzá kapcsolódó Akvárium szórakoztatóközpontot. A beruházás során teljes körûen felújították a létesítményt, valamint a korábban szerkezetkész területek befejezõ munkáit is elvégezték.

Az építkezés során három darab Hörmann ALR Vitraplan kaput, illetve – a felnyíló kapuk kiegészítéseként – ugyanebbõl az anyagból (Hörmanntól származó) és osztással kialakított egyedi nyílászárót építettek az Akvárium Klubba. Nehéz feladat volt ennek megoldása, hiszen a tervezõ egy, a gyári kivitelben nem létezõ nyílóajtót is megálmodott, aminek tökéletesen illeszkednie kellett a gyári kapuk megjelenéséhez. Ennek a legyártására az Épkar Zrt. a Kapuprofi Kft.-t bízta meg, akik erre megoldást tudtak adni, mint ahogyan az egyedi kivitelû, de a gyári kinézettel teljesen megegyezõ spalettaburkolatokat is elkészítették.

Újra élettel teli az Akvárium

A megbízó Erzsébet Vagyonkezelõ Kft. számára fontos volt, hogy a megbízott szakcég képes legyen egymaga szakszerûen elvégezni a beépítést, amit a Hörmann termékeket forgalmazó és beépítõ, nagy tapasztalattal rendelkezõ Kapuprofi Kft. kiválóan megoldott. Az üzemelõi igényekhez igazodva szekcionált garázskapura volt szükség annak érdekében, hogy a vendéglátópultok terasz felé megnyitása – a meglehetõsen korlátozott belsõ térben – kialakítható legyen. Az átlagos megjelenésû szekcionált garázskapuk azonban esztétikailag nem illettek volna bele az építészeti koncepcióba – rövid keresés után találtak rá a Hörmann által forgalmazott ALR Vitraplan kapura, mely az üzemelõi és az építészeti igényeknek is megfelelt. Mindezek mellett a Hörmann termékeinek kiemelkedõ megbízhatósága, minõsége, valamint a rugalmas magyarországi szervizhálózat gyõzte meg a beruházót arról, hogy Hörmann termékeket építtessenek be a generálkivitelezõvel.

A megrendelõ, a kivitelezõ és az alvállalkozó közötti együttmûködés egyedülállóan gördülékeny volt. A tervezõ megadta az elvárt megjelenési rajzokat, és az Épkar Zrt. által megbízott Kapuprofi felmérése alapján a gyár elkészítette a kapuk pontos rajzait. A mellettük lévõ egyedi nyílókapu és a kapuk körüli falrész terveit a Kapuprofi a gyárral közösen alakította ki. A projekt nagyon jó példa a magyar szakkereskedõ és a német gyártó gyors, hatékony, pontos együttmûködésére.

A kedvelt Akvárium Klub nemcsak építészetileg, hanem a kínált szolgáltatások tekintetében is megújult. A klub a kortárs képzõmûvészet, a színház és más elõadások rendszeres színhelye is lesz: az üzemeltetõk szándéka szerint hétvégente gyerekprogramok, színielõadások, illetve különbözõ pódiumbeszélgetések is szerephez jutnak. A klub elõterében, a mesterséges tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, késõbb napi menüvel,

illetve bisztrókonyhával várja a vendégeket. Az innovatív megoldások tekintetében a helyszínen 4G mobilinternetet lehet használni, az élõ, internetes közvetítés segítségével pedig számos programot a közönség akár otthonról is figyelemmel kísérhet.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog