2020. október 19.

Retro kávéfőzők és tapéták: nosztalgia az otthonodban

Retro kávéfőzők és tapéták: nosztalgia az otthonodban

Stílusos otthont tervezel, mely egyúttal sajátos megoldásokkal is rendelkezik? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai kor embere nem szívesen költ lakberendezőre, inkább maga alakítja otthonát egyéni igényei szerint. Ahhoz azonban, hogy a végeredmény valóban tetszetős legyen, nem árt a stílusos megoldások mellett letenni a voksot.

Néha az egészen apró részleteken múlik az, hogy milyen érzés belépni egy helyiségbe. A színek, a formák és a stílusok sajátos egyvelege alkotja meg azt az enteriőrt, amely igazán közel áll hozzánk. Mindez már a konyhában elkezdődik, hiszen ez az a helyiség, ahol a reggelek indulnak. Nem csak a napi koffein adag bevitele miatt érdemes retro kávéfőzőt választani. A kifogástalan fekete éppen úgy fontos a reggeleken, mint a design, hiszen napi rendszerességgel nyúlunk majd az eszközhöz.

Vannak, akik a régi kávézók hangulatát csempésznék a konyhába a megfelelő készülékkel, korszerű formában. Mások a hagyományos kotyogós szerelmesei, mely ma már időtálló minőségben, igényes kivitelben, vidám, színes darabokkal is elérhető. Érdemes figyelembe venni a konyha lakberendezési stílusát is, és ehhez igazítani a kávéfőző jellegét, megjelenését. S ha már lakberendezésről esett szó, nem mehetünk el a burkolatok kérdése mellett sem. Ennek sajátos megközelítését rejtik magukban a tapéták.

Nem, nem a klasszikus, régi panelekből jól ismert megoldásokra gondolunk. Sokkal inkább azokra a modern típusokra, melyek azonnal otthonos érzéssel ajándékoznak meg. Sőt, a vintage és retro tapétákkal könnyen megadhatod otthonodnak azt az egyedi enteriőrt, amire vágysz. Mindegy, hogy autórajongó vagy, a régi fényképezőgépek vagy kerékpárok állnak közel hozzád, a retro stílusú fotótapéták nem csak stílust teremtenek, hanem elképesztően látványosak is.

A romantika és a vintage világa az, amit megteremtenél a négy fal között? Klasszikus natúr színek, virágok és angyalkák- a minták rendkívül széles választékban elérhetőek a fotótapéták között. Ezekkel igazán modern stílust teremthetsz, de ugyanakkor a vintage mostanság divatos világát is a lakásba csempészheted. Miért ne élnél a stílusos megoldásokkal, melyek segítségével új perspektívából láthatod otthonod?

(X)

Kapcsolódó cikkek:

epitkezesinfo

hírlevél-feliratkozás

épjog