2017. július 18.

SecuritBasic: biztonsági munkaállvány MEVA falzsaluhoz

SecuritBasic: biztonsági munkaállvány MEVA falzsaluhoz

Falzsaluk használata esetén is fontos a gyors, könnyű és pontos kivitelezés, ám abszolút nem elhanyagolható szempont a kivitelezésben résztvevők biztonsága. A SecuritBasic munkaállvány a MEVA Zsalurendszerek Zrt. újdonsága, amely a legnagyobb biztonságot nyújtja az építkezés során.

 

A biztonságos munkavégzés, a gyakran szélsőséges körülmények között dolgozók testi épségének megőrzése a beruházó és a kivitelező közös érdeke. Ebben nyújt korszerű megoldást a legkülönbözőbb épületek és létesítmények esetén is rugalmasan alkalmazható, a Meva falzsalukhoz fejlesztett SecuritBasic biztonsági munkaállvány rendszer.

Lássunk néhány példát, először is a rendszer által nyújtott biztonságra.

A Svájcban található, 221 lakásos épület falainak betonozásához a Mammut 350 zsalut a SecuritBasic moduláris biztonsági munkaállvány rendszerrel szerelték fel. A rendszer körkörös leesés elleni biztosítást és a biztonságos feljárási lehetőséget kínálja, amellyel biztosítja a kényelmes és veszélytelen munkavégzés lehetőségét. A rendszer egyik fontos pontja, hogy az oldaltámaszok rögzítését is úgy alakították ki, hogy a keletkező járófelületen semmilyen botlást okozó akadály nem keletkezik.

Sok más mellett az időtakarékos szerelés jelentkezett előnyként a Solothurn melletti Luterbach régi papírgyár telepén zajló építkezésen, ahol a moduláris rendszer alkalmazásával egy új biofarmakológiai gyártórészleg épült. A SecuritBasic felszerelése a falzsalura egyszerűen és biztonságosan a talajon történik, majd komplett egységként a zsaluval együtt daruzható. Ezzel jelentős szerelési idő takarítható meg, az áthelyezéshez ráadásul csak egy standard darukapocsra van szükség. A biztonsági állvány rögzítése teljes egészében a funkciós bordához történik, így egyetlen oldaltámasz sem nyúlik át akadályként a járófelületen, csökkentve ezzel a megbotlás veszélyét. A járófelületet négy változatban választhatjuk: helyszínen rászerelhető padozattal, ráépített padozattal, alumínium borítással vagy előregyártott, ráépített alumínium járólappal, átbúvónyílással és létrával.

 

SecuritBasic: biztonsági munkaállvány MEVA falzsaluhoz    SecuritBasic: biztonsági munkaállvány MEVA falzsaluhoz

 

Extrém körülmények között is biztonságban

A SecuritBasic biztonsági állvány azonban nem csak gyárak, irodák és többlakásos épületek kivitelezése esetén alkalmazható. Az Armançon folyón Dijontól nyugatra, Pont-et-Massene-nél, a duzzasztógát mögött olyan tó alakult ki, amely fürdőhelyként és ivóvíztározóként is szolgál, ellátja vízzel a Burgund-csatornát, szabályozza a vízszintet, és kiválóan alkalmas halászati célokra is. A gátfalat MEVA zsaluk segítségével újították fel, a zsalurendszerekhez pedig a SecuritBasic állványokat használták a nem mindennapi környezetben történő kivitelezéshez.

A SecuritBasic moduláris munkaállvány rendszerben alkalmazható, így a teljes felszereltségű betonozóállvánnyal, védőkosárral, lezáró korláttal, átbúvónyílással és létrával bérelhető. A rendszer minden nemzetközi biztonságtechnikai előírásnak megfelel, járófelületének szélessége 75 cm, hossza pedig igény szerint, a kényelmes és biztonságos munkavégzés érdekében 2,50 m, 2,40 m, 1,35 m vagy 1,25 m.

További információ: http://akcio.meva.hu/hirek/securitbasic-modularis-munkaallvany

(X)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog