2009. október 18.

Megemelt forgástengelyű tetőablak alsó bevilágítóval

Megemelt forgástengelyű tetőablak alsó bevilágítóval

Az egyedi megoldású FDH tetőtéri ablaknál egy ablaktokban egymás alatt két ablakszárny helyezkedik el. A felső szárny billenő módban nyitható, míg az alsó szárny nem nyitható.

A nagy bevilágító felületű, „gyárilag sorolt” FDH alkalmazása szükségtelenné teszi a függőleges sorolást. Míg a szokásos sorolásoknál az ablakokat összekötő elem 30 cm szélességű, ez a távolság az FDH-nál 15 cm. A felső ablakszárny – melynek forgástengelye az ablakmagasság középvonala felett található – nyitása a szárny alsó részén lévő, résszellőző állással ellátott kilinccsel történik.

A 250 cm-es magasságig kapható FDH ablak egyedülálló módon teljesíti a DIN 5034-1-es szabvány bevilágításra vonatkozó előírásait a 30–43° közötti dőlésszögű tetőkbe történő beépítéskor. Ennek megfelelően az ablak alsó peremének 95 cm-re, a felsőnek 220 cm-re kell lennie a padlószinttől. Tisztításhoz az ablakszárny 160°-ban átfordítható, és retesz segítségével rögzíthető.

A V40P automata tokszellőzővel rendelkező ablakok hőátbocsátási tényezője: Uüveg=1 W/m2K, Uablak=1,4 W/m2K, a tokszellőző maximális teljesítménye 48 m3/h.

hírlevél-feliratkozás

épjog