2009. október 21.

Energia földből, vízből és levegőből

Energia földből, vízből és levegőből

A Rehau hőszivattyúk akár az energia 75 százalékát is képes a környezetből kinyerni – ezzel energiaköltség takarítható meg és jelentősen csökkenthető a CO2-kibocsátás. A kellemes mellékhatás pedig: az energiaellátás hőszivattyúval függetleníthető az olaj- és gázellátástól.

A Rehau új hőszivattyú rendszere a talajból, a talajvízből vagy a levegőből nyert energiával látja el az épületek fűtését és melegvíz-termelését. A Rehau hőszivattyúk által a környezetből elvont energia hasznosításával csökkenthető az energiára fordított költség és a CO2-kibocsátás, valamint az épület üzemeltetése nagymértékben függetleníthető az olaj- és gázellátástól.

Az energiaforrás szerint megkülönböztetünk talaj (Rehau Geo), víz (Rehau Aqua), valamint levegő (Rehau Aero) hőszivattyúkat, melyek a ház belső helyiségeiből programozhatók, ily módon vezérelve energiafogyasztásukat.

Energia földből, vízből és levegőből

Rehau Geo hőszivattyú

A Rehau Geo hőszivattyú a talajban tárolt hőt hasznosítja. A talajban vízszintesen fektetett talajkollektorokban, illetve a talajba lefúrt talajszondákban keringtetett folyadék felmelegszik. Ezt a felmelegedett, folyadékban tárolt energiát a hőszivattyú hűtőfolyadék elpárologtatásával a háztartásokban fűtésre és melegvíz-termelésre használható hőenergiává alakítja át.

 

Rehau Aqua hőszivattyú

A Rehau Aqua hőszivattyúval a talajvíz vagy a közeli tavak, illetve folyók vize használható energiaforrásként. Ebben az esetben kutat kell létesíteni, amely ellátja vízzel a rendszert. A hőszivattyú a víztől hőt von el oly módon, hogy lehűti azt, és hűtőfolyadék elpárologtatásával felhasználható hőt termel. Végezetül egy második kúton keresztül vissza kell vezetni a vizet az eredeti vízforrásba.

 

Rehau Aero hőszivattyú

A Rehau Aero hőszivattyú a külső levegőből szerzi a hőenergiát, hasonló módon, mint a földhőszivattyú. A hőszivattyú a külső levegő hőenergiáját használja a lakóhelyiségek fűtésére és melegvíz-készítésre.

 

A hőszivattyúk szabályozása

A fűtés és hűtés vezérlését szabályozó automatika végzi. A teljes rendszer nagy hatásfokáról tökéletesen összehangolt szabályozó algoritmusok gondoskodnak. Megfelelő szabályozással jelentősen csökkenthető az áramköltség. A rendszerhez több kijelző is csatlakoztatható, így működése különböző helyiségekből is ellenőrizhető.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog