2009. október 16.

Napkollektorok lapostetőkre és ferde tetőkre, szerelve vagy beépítve

Napkollektorok lapostetőkre és ferde tetőkre, szerelve vagy beépítve

Bármilyen tetőtípushoz, új vagy már meglévő épületekhez használhatók a K1 és K2 típusú kollektorok, melyekben a Weishaupt WTS-F1 szolárrendszere és a Weishaupt fűtési rendszerek egymással optimálisan összehangolva működnek.

A Nap hőenergiája az egész év folyamán ingyen áll rendelkezésre – hasznosítása korszerű, takarékos fűtési rendszerrel kombinálva nemcsak ökológiai szempontból ésszerű, hanem rendkívül kényelmes is. A Weishaupt szolárkollektoroknál alkalmazott kiváló anyag- és gyártási minőség évtizedeken keresztül kimagasló szolárnyereséget garantál.

A K1 és K2 típusú kollektorokban a Weishaupt WTS-F1 szolárrendszere és a Weishaupt fűtési rendszerek egymással összehangolva működnek.

Napkollektorok lapostetőkre és ferde tetőkre, szerelve vagy beépítve

• A lapostetőre szerelhető kollektorok nemcsak sík felületeken helyezhetők el, hanem – különböző dőlésszögű állványokra szerelve – homlokzatokra vagy más épületelemekre is.

• A tetőre szerelhető kollektorok ferde tetőkhöz alkalmazhatók. A tetőbe építhető rendszerekkel szemben ezek a kollektorok – vízszintesen vagy függőlegesen elrendezve – a tetőfedés fölött rögzíthetők.

• A tetőbe építhető kollektorok harmonikusan illeszkednek a tetőfedésbe. Ennél a megoldásnál optimálisan kihasználható a tetőfelület, mivel a kollektorok variálható módon több sorban egymás felett, egymás mellett, függőlegesen vagy vízszintesen egyaránt beépíthetők.

Mindegyik kollektortípus alkalmas új épületekhez vagy meglévő fűtési rendszerek bővítésére. A kiváló minőségű, csavarodásmentes alumíniumkeret porszórt bevonatú felülete egyrészt esztétikus külső megjelenésűvé, másrészt a környezeti hatásokkal szemben érzéketlenné teszi a kollektort.

A Weishaupt kollektorok installálása – a gondosan kiválogatott anyagoknak és a logikus szerelési sorrendnek köszönhetően – gyorsan és biztonságosan elvégezhető. A kollektorok rögzítéséhez mindössze egyetlen szerszámra van szükség. A kollektor-tartóelemek (sínek, tetőkampók, lapostető-állványok stb.) alumíniumból készülnek, így könnyen kezelhetők. Szintbe állítható sínek és állítható magasságú tetőkampók teszik lehetővé a szolármezők különböző alakú tetőkhöz, illetve cserepekhez való illesztését. A kollektorok egymással történő összekötése gyárilag előszerelt, fémes tömítésű Serto menetes csatlakozókkal történik.

Napkollektorok lapostetőkre és ferde tetőkre, szerelve vagy beépítve

Az üzembe helyezés után a WRSol szabályozó gondoskodik a szolárhő betáplálásáról. A kijelző kilowattórákban mutatja a nyert hőenergiát, így mindenkor megfelelő információkat nyújt a szolárberendezés hatékonyságáról.

A szolárrendszer e-Bus interfészen keresztül épületautomatizálási rendszerekkel is képes kommunikálni. A 2.0-s kivitelnél már további funkciók (úszómedence-vezérlés, szilárdtüzelésű kazánok bekötése a rendszerbe, puffertároló és elválasztott kollektorkörök) is integrálva vannak a szabályozóba. Maximum 59 előre programozott hidraulikus változat teszi egyszerűbbé a különböző berendezésviszonyokhoz való illesztést, megkönnyítve ezzel az installálási munkát.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog