2014. november 04.

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

Bármilyen funkciójú intézmény jelentkezhet a Várépítő pályázat idei őszi rendkívüli fordulójára, ahol 10 darab energiatakarékos Weishaupt kondenzációs kazán vár gazdára. Pályázni 2014. november 14-ig lehet.

Aki úgy dönt, hogy energiafelhasználásának csökkentését a fűtés korszerűsítésével végzi, annak nem egyszerű megtalálni a költséghatékony és hosszútávon kifizetődő megoldást. Sokan talán túlzásnak gondolják, hogy egy intézménybe felsőkategóriás minőségű kazán kerüljön, ám éppen ezen intézményeknél nem lehet figyelmen kívül hagyni a havonta felmerülő üzemeltetési vagy időközi szervizköltségeket.

A Várépítő pályázat idei őszi, rendkívüli fordulóján, a felajánlott nettó 5 millió forint értékű kazánokkal a Weishaupt Hőtechnikai Kft. a – több mint egy évtizede működő – pályázat legnagyobb felajánlói közé került.

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

„Az épülethez és a meglévő fűtési rendszerhez illeszkedő műszaki megoldás már az első fűtési szezonban jelentős energiamegtakarítást eredményezhet, ami akár a 30-35 százalékot is elérheti. Ezért a döntésnél ne az ár vezessen bennünket.” – emelte ki Rácz József, a Várépítő pályázat őszi, rendhagyó fordulójában 10 darab 500 ezer Ft+áfa értékű kazánt felajánló Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezetője. – „Ha egy család a megtakarított pénzét energetikai korszerűsítésre fordítja, az ezzel nyerhető havi megtakarítás jelentősen meghaladja azt az összeget, mintha a beruházásra szánt összeget betette volna a banka a jelenlegi betétkamatok mellett. Higgyünk a sokéves tapasztalatoknak: az energiamegtakarításba történő befektetés nem csupán befektetés a jövőbe, de egyben jó pénzügyi befektetés is. A kondenzációs kazánok esetében sincs másképp: egy most választott olcsóbb megoldás hosszú távon nem biztos, hogy a legköltséghatékonyabb megoldás.”

 

Megbízható és takarékos üzem: szívből ajánljuk

Különösen igaz ez a nehéz anyagi körülmények között gazdálkodó intézményekre. Amennyiben egy intézménynél elvégzendővé vált a fűtéskorszerűsítés, nem elegendő csak az egyszeri bekerülési költségek figyelembe vétele – a későbbi üzemeltetési költség nagyon nagy jelentőségű.

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

Mint szinte minden termék esetében, a kazánok között is számos különböző minőségű, teljesítményű, élettartamú, így különböző árkategóriájú berendezés közül válogathatunk. Érdemes információkat gyűjteni, műszaki véleményeket áttekinteni a döntés meghozatala előtt. Feltétlenül vegye figyelembe: milyen szolgáltatásokat nyújt a termékét kínáló cég. A választásnál feltétlenül hasonlítsa össze a gyártók által ígért élettartamot, szerviz rendelkezésre-állást.

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

A Weishaupt kazánok professzionális termékek, prémium szolgáltatással. A teljesítmény és az alacsony károsanyag-kibocsátás garancia. A referenciák, a berendezés megbízhatósága és a nap 24 órájában, az év 365 napjában biztosított szerviz- és alkatrész-ellátás olyan iparágak számára is meggyőző lehet, ahol a megszakítás nélküli zavartalan üzem létkérdés. „A Várépítő pályázathoz való csatlakozással célunk, hogy bizonyítsuk: ez a logika költségérzékeny területeken is igaz.” – indokolta a döntést a cég vezetője. A 200 éves múltú, jelenleg 60 országban, 3200 munkatárssal működő német családi vállalkozás az égők (ipari tüzelőberendezések), a fűtési rendszerek, a napenergia hasznosítás, a hőszivattyúk és az épületfelügyeleti rendszerek területén a világ egyik vezető vállalata. A cég berendezéseinek folyamatos fejlesztése során mindig a hatékonyságot, a környezet minél kisebb terhelését tartotta szem előtt – a Schwendiben található cégközpontban dolgozó 1000 alkalmazottból több mint 100 munkatárs a kutatás fejlesztés területén dolgozik.

 

Várépítő pályázat: az építőipari cégek összefogása

A 2010-ben újjáélesztett Várépítő Pályázat termékfelajánlással szívesen segítő építőipari cégeket köt össze gyermekintézményekkel és műemléképületek tulajdonosaival. A pályázat 2013-as fordulóján rekord értékű, 16 millió forintnyi építőanyag támogatást oszthatott el a neves közéleti személyiségekből álló zsűri, amelyből összesen 30 gyermekintézménynek és műemléknek jutott.

A Weishaupt Kft. idén tavasszal csatlakozott a felajánlók közé, elkötelezettségét az immáron 15 éves mozgalom iránt az ősszel meghirdetett rendkívüli forduló is mutatja.

A 10 darab egyenként 500 ezer Ft+áfa értékű energiatakarékos kondenzációs kazánra bármilyen funkcióban működő intézmény, a felajánló céggel történt előzetes konzultáció és ajánlatkérés alapján 2014. november 14-ig pályázhat.

További információ www.varepitopalyazat.hu

Ajánlatkérés, konzultáció Weishaupt Hőtechnikai Kft.-nél: +36 30 429 5277

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog