2014. november 04.

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

Bármilyen funkciójú intézmény jelentkezhet a Várépítõ pályázat idei õszi rendkívüli fordulójára, ahol 10 darab energiatakarékos Weishaupt kondenzációs kazán vár gazdára. Pályázni 2014. november 14-ig lehet.

Aki úgy dönt, hogy energiafelhasználásának csökkentését a fûtés korszerûsítésével végzi, annak nem egyszerû megtalálni a költséghatékony és hosszútávon kifizetõdõ megoldást. Sokan talán túlzásnak gondolják, hogy egy intézménybe felsõkategóriás minõségû kazán kerüljön, ám éppen ezen intézményeknél nem lehet figyelmen kívül hagyni a havonta felmerülõ üzemeltetési vagy idõközi szervizköltségeket.

A Várépítõ pályázat idei õszi, rendkívüli fordulóján, a felajánlott nettó 5 millió forint értékû kazánokkal a Weishaupt Hõtechnikai Kft. a – több mint egy évtizede mûködõ – pályázat legnagyobb felajánlói közé került.

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

„Az épülethez és a meglévõ fûtési rendszerhez illeszkedõ mûszaki megoldás már az elsõ fûtési szezonban jelentõs energiamegtakarítást eredményezhet, ami akár a 30-35 százalékot is elérheti. Ezért a döntésnél ne az ár vezessen bennünket.” – emelte ki Rácz József, a Várépítõ pályázat õszi, rendhagyó fordulójában 10 darab 500 ezer Ft+áfa értékû kazánt felajánló Weishaupt Hõtechnikai Kft. ügyvezetõje. – „Ha egy család a megtakarított pénzét energetikai korszerûsítésre fordítja, az ezzel nyerhetõ havi megtakarítás jelentõsen meghaladja azt az összeget, mintha a beruházásra szánt összeget betette volna a banka a jelenlegi betétkamatok mellett. Higgyünk a sokéves tapasztalatoknak: az energiamegtakarításba történõ befektetés nem csupán befektetés a jövõbe, de egyben jó pénzügyi befektetés is. A kondenzációs kazánok esetében sincs másképp: egy most választott olcsóbb megoldás hosszú távon nem biztos, hogy a legköltséghatékonyabb megoldás.”

 

Megbízható és takarékos üzem: szívbõl ajánljuk

Különösen igaz ez a nehéz anyagi körülmények között gazdálkodó intézményekre. Amennyiben egy intézménynél elvégzendõvé vált a fûtéskorszerûsítés, nem elegendõ csak az egyszeri bekerülési költségek figyelembe vétele – a késõbbi üzemeltetési költség nagyon nagy jelentõségû.

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

Mint szinte minden termék esetében, a kazánok között is számos különbözõ minõségû, teljesítményû, élettartamú, így különbözõ árkategóriájú berendezés közül válogathatunk. Érdemes információkat gyûjteni, mûszaki véleményeket áttekinteni a döntés meghozatala elõtt. Feltétlenül vegye figyelembe: milyen szolgáltatásokat nyújt a termékét kínáló cég. A választásnál feltétlenül hasonlítsa össze a gyártók által ígért élettartamot, szerviz rendelkezésre-állást.

Tíz energiatakarékos kazán intézményeknek

A Weishaupt kazánok professzionális termékek, prémium szolgáltatással. A teljesítmény és az alacsony károsanyag-kibocsátás garancia. A referenciák, a berendezés megbízhatósága és a nap 24 órájában, az év 365 napjában biztosított szerviz- és alkatrész-ellátás olyan iparágak számára is meggyõzõ lehet, ahol a megszakítás nélküli zavartalan üzem létkérdés. „A Várépítõ pályázathoz való csatlakozással célunk, hogy bizonyítsuk: ez a logika költségérzékeny területeken is igaz.” – indokolta a döntést a cég vezetõje. A 200 éves múltú, jelenleg 60 országban, 3200 munkatárssal mûködõ német családi vállalkozás az égõk (ipari tüzelõberendezések), a fûtési rendszerek, a napenergia hasznosítás, a hõszivattyúk és az épületfelügyeleti rendszerek területén a világ egyik vezetõ vállalata. A cég berendezéseinek folyamatos fejlesztése során mindig a hatékonyságot, a környezet minél kisebb terhelését tartotta szem elõtt – a Schwendiben található cégközpontban dolgozó 1000 alkalmazottból több mint 100 munkatárs a kutatás fejlesztés területén dolgozik.

 

Várépítõ pályázat: az építõipari cégek összefogása

A 2010-ben újjáélesztett Várépítõ Pályázat termékfelajánlással szívesen segítõ építõipari cégeket köt össze gyermekintézményekkel és mûemléképületek tulajdonosaival. A pályázat 2013-as fordulóján rekord értékû, 16 millió forintnyi építõanyag támogatást oszthatott el a neves közéleti személyiségekbõl álló zsûri, amelybõl összesen 30 gyermekintézménynek és mûemléknek jutott.

A Weishaupt Kft. idén tavasszal csatlakozott a felajánlók közé, elkötelezettségét az immáron 15 éves mozgalom iránt az õsszel meghirdetett rendkívüli forduló is mutatja.

A 10 darab egyenként 500 ezer Ft+áfa értékû energiatakarékos kondenzációs kazánra bármilyen funkcióban mûködõ intézmény, a felajánló céggel történt elõzetes konzultáció és ajánlatkérés alapján 2014. november 14-ig pályázhat.

További információ www.varepitopalyazat.hu

Ajánlatkérés, konzultáció Weishaupt Hõtechnikai Kft.-nél: +36 30 429 5277

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog