2010. november 19.

Napkollektorok kis hajlásszögû tetõkhöz

Napkollektorok kis hajlásszögû tetõkhöz

Kifejezetten kis hajlásszögû tetõvel rendelkezõ épületekhez kínál új fejlesztésû álló kollektorokat a Weishaupt. A hosszú élettartamú, esztétikus megjelenésû szolárrendszer praktikus rögzítõelemeivel bármilyen típusú tetõcseréppel egyszerûen összeépíthetõ. A maximum 30° lejtésû tetõkhöz alkalmazható kollektorok abszolút beállási szöge 50°.

A használati melegvíz-készítésre, illetve fûtésrásegítésre alkalmas Weishaupt napkollektorok – a kiváló minõségû, alumínium abszorberfelületnek és a kollektorba integrált gyûjtõvezetékeknek köszönhetõen – kiemelkedõ hatásfokkal üzemelnek.

A szolárrendszer univerzális alkalmazhatóságáról új kétrészes, külön-külön fokozatmentesen állítható szarufa-rögzítõhorog gondoskodik, lehetõvé téve a lécborítás magasság-kiegyenlítését, és segítve a legkülönfélébb tetõcserepekkel történõ összeépítést.

Szétválasztható, új duplacsöves rendszervezetékek teszik még egyszerûbbé a szolár-szivattyúcsoporthoz történõ fektetést és a bekötést. Az új berendezésben a rendkívül hatékony hõszigetelés kiegészítésül UV-álló fóliavédelemmel is.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog