2021. május 11.

Weishaupt kondenzációs gázkazán beépített tárolóval

Weishaupt kondenzációs gázkazán beépített tárolóval

A WTC-GW 25-B K-35P egy új típusú fali kondenzációs gázkazán beépített tárolóval. A berendezés széles modulációs égőteljesítmény-tartománnyal, valamint 35 literes melegvíz tartállyal és – ahhoz – beépített rozsdamentes lemezes hőcserélővel rendelkezik. Kiválóan alkalmas kis helyeken történő beépítésre.

Egyszerűség és egyértelműség a telepítésnél, az üzembe helyezésnél, a kezelésnél és a karbantartásnál, ráadásul a legmagasabb hatékonyság: ez volt a legfontosabb cél az új Weishaupt kondenzációs gázkazán fejlesztésénél.

Az első gyártó, aki a SCOT technológiát termékeiben alapkivitelként alkalmazta, az a Max Weishaupt GmbH volt, a világ egyik vezető tüzeléstechnikai cége – folyékony és gázhalmazállapotú tüzelőanyagokhoz egy- és többtüzelőanyagos égők, hőszivattyúk, szolárrendszerek, kazánok és tárolók gyártója. Az önkalibráló Weishaupt SCOT-rendszer (Safety Combustion Technology), a gáz tüzelőanyag változó összetétele esetén is mindig biztosítja az optimális égésminőséget. Akár a földgázba kevert 30%-nyi hidrogén esetén is automatikusan működik tovább. Az új készüléknél a modulációs tartomány 3,2 kW-nál (50/30 °C-nál) kezdődik – közel 1:8 szabályozhatóság!

Weishaupt kondenzációs gázkazán beépített tárolóval

A nagyteljesítményű hőcserélő, a kazántest kiváló minőségű alumínium/szilícium-homoköntvényből készül. Magas hővezetőképesség, hatékonyság, robusztusság és hosszú élettartam jellemzi. Az üzembe helyezési segéd megkönnyíti az üzembe helyezést (ami 6-8 perc csak), megnöveli a működési biztonságot és megakadályozza a beállítási hibákat. A jobb oldalon elhelyezett elektronika fröccsenő víz ellen védve van elválasztva a bal oldalon lévő a hidraulikától és a mechanikai elemektől.

A kazánokban, hőszivattyúkban található, modulárisan felépített Weishaupt Energia-Menedzsment-Rendszer (WEM) a legkülönbözőbb alkalmazásokban használható és bővíthető – még összetett berendezésrendszerek esetében is. Így e készüléknél a szabályzástechnikába akár még 24 fűtőkör, egy pufferrel kialakított szolárberendezés, valamint egy kaszkádszabályzó kapcsolható be.

Köszönhetően a szériakivitel LAN-interfésznek és a Weishaupt Energia-Management-Portal-nak az új kondenzációs gázkazán egyszerűen és biztonságosan távkezelhető és távfelügyelhető számítógéppel, okostelefonnal vagy tablettel, az interneten keresztül. Az intuitív, modern Flat-Design jellemezte App segítségével a berendezés tulajdonosa bármikor elérheti berendezésének legfontosabb adatait és módosíthatja például a fűtési programokat vagy hőmérsékleteket.

A két 17,5 literes, egymással sorba kötött tároló rendelkezik a melegvízhez, a hidegvízhez és a cirkulációhoz (opcionális) szükséges hőszigetelt csatlakozásokkal. Ellátásukról hőszigetelt nemesacél lemezes hőcserélő, valamint fordulatszámszabályzott (ivóvízhez alkalmas, A energiahatékonysági osztályú) töltőszivattyú gondoskodik (nincs szivattyúleállás üzemmódváltáskor).

A réteges tároló puffertérfogatának párhuzamos használata (és a 28 kW booster-teljesítmény) magas csapolási teljesítményt (cca 155 liter 45 °C-os melegvíz) tesz lehetővé, valamint tökéletesen szabályozott kifolyási hőmérsékletet és nagyon jó ivóvíz higiéniát. A kondenzációt a készülék a melegvíztöltés alatt is hasznosítja.

 

A kazán előnyei

Elektronikus égésszabályzás (SCOT-rendszer) alapkivitelben – évtizedek óta

  • széles modulációs tartomány,
  • nagyon rövid üzembe helyezési idő,
  • állandó égésminőség (még változó gázminőség mellett is),
  • extrahalk üzem a beépített szívási zajcsillapítóval.

Weishaupt Energia Management (WEM)

  • színes kijelzős rendszerkészülék minden beállításhoz, állapot/érték-kijelzéshez,
  • beépített LAN-interfész az internetkapcsolathoz,
  • gyors, professzionális kábelcsatlakoztatás színes rendszercsatlakozókkal,
  • üzembe helyezési segédrendszer,
  • ha a LED-állapotjelzősáv zöld, akkor minden rendben.

 

Weishaupt. Ez a megbízhatóság

(x)

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo