2021. május 11.

Weishaupt kondenzációs gázkazán beépített tárolóval

Weishaupt kondenzációs gázkazán beépített tárolóval

A WTC-GW 25-B K-35P egy új típusú fali kondenzációs gázkazán beépített tárolóval. A berendezés széles modulációs égõteljesítmény-tartománnyal, valamint 35 literes melegvíz tartállyal és – ahhoz – beépített rozsdamentes lemezes hõcserélõvel rendelkezik. Kiválóan alkalmas kis helyeken történõ beépítésre.

Egyszerûség és egyértelmûség a telepítésnél, az üzembe helyezésnél, a kezelésnél és a karbantartásnál, ráadásul a legmagasabb hatékonyság: ez volt a legfontosabb cél az új Weishaupt kondenzációs gázkazán fejlesztésénél.

Az elsõ gyártó, aki a SCOT technológiát termékeiben alapkivitelként alkalmazta, az a Max Weishaupt GmbH volt, a világ egyik vezetõ tüzeléstechnikai cége – folyékony és gázhalmazállapotú tüzelõanyagokhoz egy- és többtüzelõanyagos égõk, hõszivattyúk, szolárrendszerek, kazánok és tárolók gyártója. Az önkalibráló Weishaupt SCOT-rendszer (Safety Combustion Technology), a gáz tüzelõanyag változó összetétele esetén is mindig biztosítja az optimális égésminõséget. Akár a földgázba kevert 30%-nyi hidrogén esetén is automatikusan mûködik tovább. Az új készüléknél a modulációs tartomány 3,2 kW-nál (50/30 °C-nál) kezdõdik – közel 1:8 szabályozhatóság!

Weishaupt kondenzációs gázkazán beépített tárolóval

A nagyteljesítményû hõcserélõ, a kazántest kiváló minõségû alumínium/szilícium-homoköntvénybõl készül. Magas hõvezetõképesség, hatékonyság, robusztusság és hosszú élettartam jellemzi. Az üzembe helyezési segéd megkönnyíti az üzembe helyezést (ami 6-8 perc csak), megnöveli a mûködési biztonságot és megakadályozza a beállítási hibákat. A jobb oldalon elhelyezett elektronika fröccsenõ víz ellen védve van elválasztva a bal oldalon lévõ a hidraulikától és a mechanikai elemektõl.

A kazánokban, hõszivattyúkban található, modulárisan felépített Weishaupt Energia-Menedzsment-Rendszer (WEM) a legkülönbözõbb alkalmazásokban használható és bõvíthetõ – még összetett berendezésrendszerek esetében is. Így e készüléknél a szabályzástechnikába akár még 24 fûtõkör, egy pufferrel kialakított szolárberendezés, valamint egy kaszkádszabályzó kapcsolható be.

Köszönhetõen a szériakivitel LAN-interfésznek és a Weishaupt Energia-Management-Portal-nak az új kondenzációs gázkazán egyszerûen és biztonságosan távkezelhetõ és távfelügyelhetõ számítógéppel, okostelefonnal vagy tablettel, az interneten keresztül. Az intuitív, modern Flat-Design jellemezte App segítségével a berendezés tulajdonosa bármikor elérheti berendezésének legfontosabb adatait és módosíthatja például a fûtési programokat vagy hõmérsékleteket.

A két 17,5 literes, egymással sorba kötött tároló rendelkezik a melegvízhez, a hidegvízhez és a cirkulációhoz (opcionális) szükséges hõszigetelt csatlakozásokkal. Ellátásukról hõszigetelt nemesacél lemezes hõcserélõ, valamint fordulatszámszabályzott (ivóvízhez alkalmas, A energiahatékonysági osztályú) töltõszivattyú gondoskodik (nincs szivattyúleállás üzemmódváltáskor).

A réteges tároló puffertérfogatának párhuzamos használata (és a 28 kW booster-teljesítmény) magas csapolási teljesítményt (cca 155 liter 45 °C-os melegvíz) tesz lehetõvé, valamint tökéletesen szabályozott kifolyási hõmérsékletet és nagyon jó ivóvíz higiéniát. A kondenzációt a készülék a melegvíztöltés alatt is hasznosítja.

 

A kazán elõnyei

Elektronikus égésszabályzás (SCOT-rendszer) alapkivitelben – évtizedek óta

  • széles modulációs tartomány,
  • nagyon rövid üzembe helyezési idõ,
  • állandó égésminõség (még változó gázminõség mellett is),
  • extrahalk üzem a beépített szívási zajcsillapítóval.

Weishaupt Energia Management (WEM)

  • színes kijelzõs rendszerkészülék minden beállításhoz, állapot/érték-kijelzéshez,
  • beépített LAN-interfész az internetkapcsolathoz,
  • gyors, professzionális kábelcsatlakoztatás színes rendszercsatlakozókkal,
  • üzembe helyezési segédrendszer,
  • ha a LED-állapotjelzõsáv zöld, akkor minden rendben.

 

Weishaupt. Ez a megbízhatóság

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog