2010. szeptember 19.

Tetőablak, amin keresztül szinte lehetetlen behatolni

Tetőablak, amin keresztül szinte lehetetlen behatolni

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően a Fakro FTP-V P2 típusú tetőtéri ablakának betöréssel szembeni ellenállása kiemelkedő: rendelkezik a már ismert TopSafe rendszerű szerkezeti megerősítésekkel, üvegkiemelés elleni új biztonsági rendszerrel, P2A osztályú ragasztott, betörésgátló üvegezéssel és biztonsági kioldóval ellátott kilinccsel.

A betöréssel szemben megnövelt ellenállással rendelkező tetőtéri ablakok alkalmazása különösen a kis dőlésszögű tetők és a társasházak esetén fontos. Ezek az épületek gyakran rendelkeznek tetőkijáratos lépcsőházzal, ami lehetőséget nyújthat illetéktelen személyeknek a tetőre való kijutásra, majd esetlegesen a lakásokba történő betörésre.

 

Tetőablak, amin keresztül szinte lehetetlen behatolni

 

A korábbi, illetve az új fejlesztések eredményeként az FTP-V P2 tetőablakok átfogó védelmet nyújtanak az ablakokon keresztül történő behatolásokkal szemben. A nyílászárók további biztonsági elemeket – mint például a használatot sokszor nehezítő kiegészítő zárakat – nem igényelnek, így a hagyományos Fakro ablakokhoz hasonlóan könnyen és kényelmesen nyithatók és zárhatók.

 

Tetőablak, amin keresztül szinte lehetetlen behatolni

 

A Fakro FTP-V P2 rendőrségi minőségi tanúsítvánnyal rendelkező tetőtéri ablaka ellenáll a különféle betörési módszereknek:

• az ablakot nem lehet berúgni – a TopSafe rendszer megerősített vasalatai nem szakíthatók ki, az ablakszárny nem lökhető be a helyiségbe;

• az ablakszárny nem feszíthető fel – az ablak nem nyitható, mivel szerszámokkal történő betörést nehezítő fémprofil-merevítéssel és biztonsági kioldóval ellátott kilinccsel rendelkezik;

• az üveg nem emelhető ki – az üveg kiszakítása, kicsavarozása az ablak üvegkiemelés elleni biztonsági rendszerének köszönhetően szinte lehetetlen;

• az üveg nehezen törhető be – a P2A osztályú biztonsági és betörésgátló üveg fokozottan ellenáll a mechanikai hatásoknak.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog