2010. november 30.

A könnyű töltőanyag a bedolgozhatóságot is segíti

A könnyű töltőanyag a bedolgozhatóságot is segíti

A Murexin-glettek kitűnő hézagkitöltő képességgel rendelkeznek, könnyen eldolgozhatók és alig zsugorodnak. Hézagok és fugák kitöltésére, kis és nagy felületek kiegyenlítésére, normál vagy nehéz felhasználási körülmények közé, kézi vagy gépi felhordásra egyaránt kínál jó minőségű glettanyagot a Murexin.

A glettanyagok hatékonysága különféle tényezőkön múlik: túlságosan nem szívódhatnak fel az aljzatfelületbe, illetve nem puhulhatnak fel, és amint a kitöltendő felületre kerülnek repedés nélkül, gyorsan meg kell száradniuk. A megszáradt glettanyagnak jól csiszolhatónak kell lennie, és ellenálló alapot kell képeznie. E követelményeknek maradéktalanul megfelelnek a Murexin glettanyagok, melyek ezeken túlmenően sokoldalúan alkalmazhatók, egyszerűen feldolgozhatók és kiváló tapadásúak is. A Murexin glettanyagok illeszkednek a különböző módú felhordásokhoz, a különböző alapfelületekhez és a végeredmény korszerű elvárásaihoz.

 

Finomabb és durvább, poralakú glettanyagok

Az FS 30 Durapid glettanyag repedések és lyukak kitöltésére kifejlesztett, gyorsan bedolgozható és gyorsan száradó termék, mely felületek glettelésére is alkalmas.

A könnyű töltőanyag a bedolgozhatóságot is segíti

Az FS 30 Durapidnál lényegesen finomabb glettanyag a GS 60 Durapid, mely minimális zsugorodásának köszönhetően kiválóan alkalmas fugák, repedések és lyukak lezárásához. A kis rétegvastagságban is hatékony, hosszabb bedolgozhatósági idejű anyag a normál alkalmazási területek mellett nehezebb körülmények között is könnyen használható: kis súlya miatt például megkönnyíti a munkát a kényelmetlen magasságokban végzendő gletteléseknél.

A könnyű töltőanyag a bedolgozhatóságot is segíti

 

Nagy felületek gyors glettelése

Magyarországon is egyre nagyobb teret hódítanak a készglettek (pasztaállagú glettek), melyek alkalmazásával jelentős időmegtakarítás érhető el. Nagy fal- és mennyezetfelületek gyors glettelésére kifejezetten ajánlott a szórható glettanyagok alkalmazása, hiszen míg egy ember az Airless-szórógéppel a gelttanyagot a falra viszi, másvalaki közben simítóval glettelheti a felületet. Az S 70 Gullspack szórható glettanyag kifejezetten nagy felületek glettelésére és hézagkitöltésre szolgáló, egyszerűen feldolgozható termék.

A könnyű töltőanyag a bedolgozhatóságot is segíti

Azokra az esetekre, mikor a gletteléshez nem érdemes Airless-gépet használni, kitűnő megoldást nyújt a kis fugák és repedések kézi glettelésére szolgáló HS 80 Durapid glett, mellyel természetesen nagy felületek is glettelhetők. A még szélesebb körű alkalmazhatóság érdekében a HS 80 Durapid szórható formában is létezik.

 

A könnyű töltőanyag a bedolgozhatóságot is segíti

 

Az utóbbi idők egyik fejlesztési törekvése, hogy az építési segédanyagokban mind könnyebb töltőanyagokat alkalmazzanak a gyártók. E szempontok játszottak szerepet például az LS 100 Durapid könnyűglett kifejlesztésekor is, mely anyag körülbelül 35 százalékkal kevesebbet nyom, mint a hagyományos készglettek.

 

A könnyű töltőanyag a bedolgozhatóságot is segíti

 

Ez nem csak azt jelenti, hogy 35 százalékkal kevesebb súlyt kell cipelni, hanem azt is, hogy 35 százalékkal kevesebb súlyt kell megfizetni. A golyó formájú könnyű adalékanyag révén a glett rendkívül könnyedén felhordható, miközben természetesen biztosítja az anyag stabilitását és optimális hézagkitöltő képességét. Az LS 100 Durapid könnyűglett kézzel és Airless-szórógéppel egyaránt felhordható.

 

www.murexin.com

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog