2011. november 15.

Alapvető változások zajlanak az ipari építésben

Alapvető változások zajlanak az ipari építésben

Az Ipari Építés - Csarnokmegoldások 2011 konferenciasorozat egyik nagy meglepetése az ipari padlók körében bekövetkező paradigmaváltás bemutatása volt: terjednek a hézagmentes ipari padlók, melyek kivitelezésének egészen más a felfogása, és melyeket néhány nemzetközi hírű professzor éppúgy támad, ahogy mások támogatnak.

Közel ötszázan voltak kíváncsiak országszerte az Ipari építés–Csarnokmegoldások 2011 konferenciára, és – mint a kérdés-válasz fórum mutatta – főleg Polgár László professzori előadása vetett fel kérdéseket.

A konferenciát Dobai János egészen a középkori gyökerekig visszanyúló ipari építészettel foglalkozó előadása indította, ami a legfrissebb, mai épületek pozitív és negatív kritikáiig futott. Érdekes volt, hogy több épület szerepelt a negatív példák között, melyeket Csanády Pál Metszet-főszerkesztő tavaly az ipari épületek kommunikatív példái között mutatott be. A pozitív példák – többek között Pető Lászlóék ismert fekete csarnoka – között sok kreatív, ötletes, mégis visszafogott épület szerepelt.

A konferencia egyik nagy meglepetése az ipari padlók körében bekövetkező paradigmaváltás bemutatása volt: terjednek a hézagmentes ipari padlók, melyek kivitelezésének egészen más a felfogása, és melyeket néhány nemzetközi hírű professzor éppúgy támad, ahogy mások támogatnak. Ennek kapcsán hangzott el a címbéli mondat – bizonyos, hogy alapvető változások zajlanak az ipari építésben.

A változásról tanúskodott számos gyártói előadás is. Átalakulnak az ipari épületekkel szembeni hőszigetelési és komfortigények is – e tárgykörben is sok hasznos ismerettel gazdagodhatott a közel félezer résztvevő, és aki nem volt ott, sem maradt le: hamarosan az Épitesztovabbkepzes online továbbképzési rendszerében virtuálisan is részt vehetünk a konferencián.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog