2011. december 22.

A könnyű tűzgátló függöny nem igényel statikai megerősítést

A könnyű tűzgátló függöny nem igényel statikai megerősítést

Az üvegszál erősítésű szövetből készült FSV tűzgátló függönyök ablakok, kapuk, illetve térrészek lángokkal és szikraesővel szembeni lezárására szolgál. Az egyszerűen telepíthető függöny kitűnő megoldást nyújt olyan helyeken (például régi épületekben), ahol statikai vagy területi okokból más rendszert nem lehet alkalmazni.

A könnyű, szürke színű függöny belső felületén nemesacél huzallal erősített, külső felületén PU felületkezeléssel ellátott, üvegszál erősítésű szövetből készül. Az FSV tűzhatároló függönyök maximális mérete 5x7 méter, a vezérlést tartalmazó szekrény 300x250 mm-es helyet igényel.

 

A könnyű tűzgátló függöny nem igényel statikai megerősítést A könnyű tűzgátló függöny nem igényel statikai megerősítést

 

A nyitás sebessége – a függöny méretétől függően – 3-10 cm/másodperc, a zárási sebesség kioldáskor körülbelül 12 cm/másodperc. A meghajtásról 24 V DC csőmotor gondoskodik. A rendszerhez akkumulátor is csatlakozik, mely a hálózati áramellátás kimaradásakor órákon keresztül biztosítja a kifogástalan működést. A személyforgalom védelme érdekében a tűzgátló függöny funkcióját a DIN 12453 szabványnak megfelelő érzékelőléc felügyeli.

 

A könnyű tűzgátló függöny nem igényel statikai megerősítést

 

A tűzgátló függönyök feszültségmentes érpáron keresztül csatlakoztathatók a központi tűzjelző berendezéshez. Összesen 12 darab tűzérzékelő csatlakoztatására van lehetőség. Veszélyesetben akusztikus és optikai riasztás is történik. A csatlakoztatásra készen szállított függönyök egyszerűen üzembe helyezhetők.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog