2011. december 22.

A könnyû tûzgátló függöny nem igényel statikai megerõsítést

A könnyû tûzgátló függöny nem igényel statikai megerõsítést

Az üvegszál erõsítésû szövetbõl készült FSV tûzgátló függönyök ablakok, kapuk, illetve térrészek lángokkal és szikraesõvel szembeni lezárására szolgál. Az egyszerûen telepíthetõ függöny kitûnõ megoldást nyújt olyan helyeken (például régi épületekben), ahol statikai vagy területi okokból más rendszert nem lehet alkalmazni.

A könnyû, szürke színû függöny belsõ felületén nemesacél huzallal erõsített, külsõ felületén PU felületkezeléssel ellátott, üvegszál erõsítésû szövetbõl készül. Az FSV tûzhatároló függönyök maximális mérete 5x7 méter, a vezérlést tartalmazó szekrény 300x250 mm-es helyet igényel.

 

A könnyû tûzgátló függöny nem igényel statikai megerõsítést A könnyû tûzgátló függöny nem igényel statikai megerõsítést

 

A nyitás sebessége – a függöny méretétõl függõen – 3-10 cm/másodperc, a zárási sebesség kioldáskor körülbelül 12 cm/másodperc. A meghajtásról 24 V DC csõmotor gondoskodik. A rendszerhez akkumulátor is csatlakozik, mely a hálózati áramellátás kimaradásakor órákon keresztül biztosítja a kifogástalan mûködést. A személyforgalom védelme érdekében a tûzgátló függöny funkcióját a DIN 12453 szabványnak megfelelõ érzékelõléc felügyeli.

 

A könnyû tûzgátló függöny nem igényel statikai megerõsítést

 

A tûzgátló függönyök feszültségmentes érpáron keresztül csatlakoztathatók a központi tûzjelzõ berendezéshez. Összesen 12 darab tûzérzékelõ csatlakoztatására van lehetõség. Veszélyesetben akusztikus és optikai riasztás is történik. A csatlakoztatásra készen szállított függönyök egyszerûen üzembe helyezhetõk.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog