Deceuninck

 

2011. szeptember 09.

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

A többek között klímatechnikai, szellőztetési, hő- és füstelvezetési, illetve árnyékolási feladatokra speciális megoldásokat kínáló Colt abban az egyedi helyzetben van, hogy berendezéseivel integrált megoldásokat tud nyújtani az ideális belső környezet megteremtéséhez, mivel RWA hő- és füstelvezető rendszerei többcélúan alkalmazhatók.

A Colt zsalus és kétszárnyú termékei kialakításuknál fogva ugyanazon nyitószerkezettel nyílnak teljes keresztmetszetben hő- és füstelvezetés, illetve napi szellőztetés céljából is, jelentősen növelve a szellőztetési hatékonyságot. Ezekkel a paraméterekkel kalkulálva a légkezelők működése akár fél éven át szüneteltethető, csupán ki kell nyitni a gravitációs füstelvezetőket, melyek további energiafelhasználás nélkül gondoskodnak a szükséges légcseréről, valamint az év nagy részében a megfelelő belső hőmérsékletről is.

 

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

 

A Colt csoport nagy hangsúlyt fektet a költséghatékonyságra, az energiatudatosságra, a megbízható működésre és a gazdaságos üzemelésre, így olyan füstelvezető berendezéseket fejlesztett ki, amelyek nemcsak eredeti céljukra, hanem a légtechnikai rendszer integráns részeként is szolgálhatnak. Egészen napjainkig az épület légcseréjéről, hűtéséről az épületgépészek (tervezők) által méretezett légtechnikai gépek gondoskodtak – függetlenül a füstelvezető termékektől. Szellőztetés céljából történő működtetés esetén általában elengedhetetlen az eső- és szélérzékelő központ alkalmazása, melyek segítségével a nyitott berendezések automatikusan visszazárnak, ha rosszra fordul az idő. Zsalus szellőzők alkalmazásakor további előny, hogy nincs szükség szélérzékelőre, a lamelláknak csak akkor kell bezáródniuk, ha esik.

 

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

 

Abban az esetben, ha a belső technológia folyamatos hőfejlődéssel jár, akkor esős időben is nélkülözhetetlen az állandó légcsere biztosítása. Erre nyújt kiváló lehetőséget a Colt új fejlesztése, az időjárás-független, lábazati keretelemmel kiegészített termékcsalád. Az Apollo ATI kétszárnyú és a WCO zsalus szellőzők alsó részének hosszanti oldalaiba integrált két belső lamella nyitott állapotában is esőbiztos.

 

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

 

A Labyrinth fantázianévre hallgató termék nyitott, speciális csapadékelvezető kialakítással tervezett, fix lamellás rendszer, amely az időjárástól függetlenül folyamatosan, esőben-hóban-szélben beázás nélkül kiválóan működik. A Labyrinth igény szerinti méretekben telepíthető. Amennyiben hőtechnikai okok miatt mégis szükség lenne a termék lezárására, két megoldás is javasolható: a berendezés lefedhető egyrészt az egyedi csúsztatható takaróelemekkel, másrészt a már említett EuroCO zsalukkal.

A frisslevegő utánpótlás is biztosítható természetes úton az oldalfalba telepített FCO zsalus termékek segítségével. A gravitációs szellőzésnek köszönhetően a szokásos gépészeti egységek (ventilátorok, légcsatorna elemek) elhagyhatók, így energiafelhasználás nélkül, költséghatékony módon valósítható meg a teljes szellőztetés a csarnok jellegű létesítményekben. Az FCO zsalu elsősorban ipari alkalmazásra lett kifejlesztve, mégis rendkívül sokféle variációban rendelhető, alkalmazkodva a különböző beépítési körülményekhez, illetve esztétikai követelményekhez.

 

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

 

A Coltlite üveglamellás, oldalfali zsalus termékek komfortkörnyezetben is lehetőséget kínálnak a gravitációs szellőztetésre, illetve hő- és füstelvezetésre. A Coltlite zsaluk többféle kivitelben, egyedi igényekre szabott méretválasztékban rendelhetők. Az üveglamellás ablakok esztétikus megjelenése lehetővé teszi, hogy a berendezést magas funkcionális és dizájnkövetelményeket támasztó irodaházakban is alkalmazzák, mivel harmonikusan illeszkedik az épületek homlokzatába.

A termékekről és a cég nyújtotta szolgáltatásokról további információk szerezhetők a www.colt-info.hu honlapon.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog