2011. szeptember 09.

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

A többek között klímatechnikai, szellőztetési, hő- és füstelvezetési, illetve árnyékolási feladatokra speciális megoldásokat kínáló Colt abban az egyedi helyzetben van, hogy berendezéseivel integrált megoldásokat tud nyújtani az ideális belső környezet megteremtéséhez, mivel RWA hő- és füstelvezető rendszerei többcélúan alkalmazhatók.

A Colt zsalus és kétszárnyú termékei kialakításuknál fogva ugyanazon nyitószerkezettel nyílnak teljes keresztmetszetben hő- és füstelvezetés, illetve napi szellőztetés céljából is, jelentősen növelve a szellőztetési hatékonyságot. Ezekkel a paraméterekkel kalkulálva a légkezelők működése akár fél éven át szüneteltethető, csupán ki kell nyitni a gravitációs füstelvezetőket, melyek további energiafelhasználás nélkül gondoskodnak a szükséges légcseréről, valamint az év nagy részében a megfelelő belső hőmérsékletről is.

 

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

 

A Colt csoport nagy hangsúlyt fektet a költséghatékonyságra, az energiatudatosságra, a megbízható működésre és a gazdaságos üzemelésre, így olyan füstelvezető berendezéseket fejlesztett ki, amelyek nemcsak eredeti céljukra, hanem a légtechnikai rendszer integráns részeként is szolgálhatnak. Egészen napjainkig az épület légcseréjéről, hűtéséről az épületgépészek (tervezők) által méretezett légtechnikai gépek gondoskodtak – függetlenül a füstelvezető termékektől. Szellőztetés céljából történő működtetés esetén általában elengedhetetlen az eső- és szélérzékelő központ alkalmazása, melyek segítségével a nyitott berendezések automatikusan visszazárnak, ha rosszra fordul az idő. Zsalus szellőzők alkalmazásakor további előny, hogy nincs szükség szélérzékelőre, a lamelláknak csak akkor kell bezáródniuk, ha esik.

 

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

 

Abban az esetben, ha a belső technológia folyamatos hőfejlődéssel jár, akkor esős időben is nélkülözhetetlen az állandó légcsere biztosítása. Erre nyújt kiváló lehetőséget a Colt új fejlesztése, az időjárás-független, lábazati keretelemmel kiegészített termékcsalád. Az Apollo ATI kétszárnyú és a WCO zsalus szellőzők alsó részének hosszanti oldalaiba integrált két belső lamella nyitott állapotában is esőbiztos.

 

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

 

A Labyrinth fantázianévre hallgató termék nyitott, speciális csapadékelvezető kialakítással tervezett, fix lamellás rendszer, amely az időjárástól függetlenül folyamatosan, esőben-hóban-szélben beázás nélkül kiválóan működik. A Labyrinth igény szerinti méretekben telepíthető. Amennyiben hőtechnikai okok miatt mégis szükség lenne a termék lezárására, két megoldás is javasolható: a berendezés lefedhető egyrészt az egyedi csúsztatható takaróelemekkel, másrészt a már említett EuroCO zsalukkal.

A frisslevegő utánpótlás is biztosítható természetes úton az oldalfalba telepített FCO zsalus termékek segítségével. A gravitációs szellőzésnek köszönhetően a szokásos gépészeti egységek (ventilátorok, légcsatorna elemek) elhagyhatók, így energiafelhasználás nélkül, költséghatékony módon valósítható meg a teljes szellőztetés a csarnok jellegű létesítményekben. Az FCO zsalu elsősorban ipari alkalmazásra lett kifejlesztve, mégis rendkívül sokféle variációban rendelhető, alkalmazkodva a különböző beépítési körülményekhez, illetve esztétikai követelményekhez.

 

RWA termékek nem csak füstelvezetésre

 

A Coltlite üveglamellás, oldalfali zsalus termékek komfortkörnyezetben is lehetőséget kínálnak a gravitációs szellőztetésre, illetve hő- és füstelvezetésre. A Coltlite zsaluk többféle kivitelben, egyedi igényekre szabott méretválasztékban rendelhetők. Az üveglamellás ablakok esztétikus megjelenése lehetővé teszi, hogy a berendezést magas funkcionális és dizájnkövetelményeket támasztó irodaházakban is alkalmazzák, mivel harmonikusan illeszkedik az épületek homlokzatába.

A termékekről és a cég nyújtotta szolgáltatásokról további információk szerezhetők a www.colt-info.hu honlapon.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog