2019. május 15.

Korszerű orvosi eszközt juttatott a Heim Pál Gyermekkórháznak a Colt

Korszerű orvosi eszközt juttatott a Heim Pál Gyermekkórháznak a Colt

Közel 3 millió forint értékű diagnosztikai-gyógyászati eszközt adott át 2019. május 10-én a Colt Hungária a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára. Az intézménynek a cég a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványon keresztül immár majdnem egy évtizede mecénása.

 

Csordás Zoltán, a Colt Hungária ügyvezetője még 2018 decemberében bocsátotta jótékonysági licitre az általa vásárolt, 2017-2018-as szezon bajnokcsapatának tagjai által dedikált FC Barcelona futballmezt, hogy a befolyó bevételből a cég egy fiberoszkóp beszerzéséhez járuljon hozzá. Az árverés lezárult, de nem érkezett a kikiáltási árat elérő licit, ezért a szükséges eszközök beszerzését teljes egészében a Colt Hungária támogatta.

A Heim Pál Gyermekkórház betegeinek gyógyulási esélyeinek javulását és színvonalas ellátását egy úgynevezett fiberoszkóppal segítik, ami egy olyan flexibilis, száloptikás eszköz, ami – az eszközt az orron vagy a szájon keresztül bevezetve – pontos képet ad a garatról, gégéről, hörgőkről, az azokban jelen lévő esetleges elváltozásokról. A fiberoszkóp emellett arra is alkalmas, hogy leszívják az említett területeken levő kóros váladékot, s mintát tudjanak venni laboratóriumi, szövettani vizsgálathoz.

Az eszközöket beszerzésüket követően Csordás Zoltán, a Colt Hungária ügyvezetője és Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke adta át dr. Kiss Gabriella osztályvezető főorvosnak, így most már egy korszerű fiberoszkóp is rendelkezésre áll a kis betegek intenzív ellátáshoz.

A kórháznak a Colt Hungária elkötelezett, állandó támogatója: tavaly például két capnostat készülék került az intézménybe 1,5 millió Ft értékben a vállalat jóvoltából: ezek a lélegeztető gép-tartozékok a kis betegek légzéselemzését segítik, többek között a széndioxid kibocsátás értékeinek elemzésével. A Colt ügyvezetője bízik benne, hogy a gazdaság szereplői mind többen vállalnak társadalmi felelősséget – a vállalat mindenesetre a jövőben is igyekszik jó példával elöl járni.

(Forrás: Colt-sajtóanyag)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog