2019. május 15.

Korszerű orvosi eszközt juttatott a Heim Pál Gyermekkórháznak a Colt

Korszerű orvosi eszközt juttatott a Heim Pál Gyermekkórháznak a Colt

Közel 3 millió forint értékű diagnosztikai-gyógyászati eszközt adott át 2019. május 10-én a Colt Hungária a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára. Az intézménynek a cég a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványon keresztül immár majdnem egy évtizede mecénása.

 

Csordás Zoltán, a Colt Hungária ügyvezetője még 2018 decemberében bocsátotta jótékonysági licitre az általa vásárolt, 2017-2018-as szezon bajnokcsapatának tagjai által dedikált FC Barcelona futballmezt, hogy a befolyó bevételből a cég egy fiberoszkóp beszerzéséhez járuljon hozzá. Az árverés lezárult, de nem érkezett a kikiáltási árat elérő licit, ezért a szükséges eszközök beszerzését teljes egészében a Colt Hungária támogatta.

A Heim Pál Gyermekkórház betegeinek gyógyulási esélyeinek javulását és színvonalas ellátását egy úgynevezett fiberoszkóppal segítik, ami egy olyan flexibilis, száloptikás eszköz, ami – az eszközt az orron vagy a szájon keresztül bevezetve – pontos képet ad a garatról, gégéről, hörgőkről, az azokban jelen lévő esetleges elváltozásokról. A fiberoszkóp emellett arra is alkalmas, hogy leszívják az említett területeken levő kóros váladékot, s mintát tudjanak venni laboratóriumi, szövettani vizsgálathoz.

Az eszközöket beszerzésüket követően Csordás Zoltán, a Colt Hungária ügyvezetője és Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke adta át dr. Kiss Gabriella osztályvezető főorvosnak, így most már egy korszerű fiberoszkóp is rendelkezésre áll a kis betegek intenzív ellátáshoz.

A kórháznak a Colt Hungária elkötelezett, állandó támogatója: tavaly például két capnostat készülék került az intézménybe 1,5 millió Ft értékben a vállalat jóvoltából: ezek a lélegeztető gép-tartozékok a kis betegek légzéselemzését segítik, többek között a széndioxid kibocsátás értékeinek elemzésével. A Colt ügyvezetője bízik benne, hogy a gazdaság szereplői mind többen vállalnak társadalmi felelősséget – a vállalat mindenesetre a jövőben is igyekszik jó példával elöl járni.

(Forrás: Colt-sajtóanyag)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog